Ligde 3'üncü haftayı 15, 4'üncü haftayı 14'üncü sırada bitiren kırmızı lacivertliler, galibiyetle tanıştığı 5'inci haftayla birlikte çıkışa geçti. Bu periyotta 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi alan Altınordu, 11 basamak tırmandı.

Haftayı galibiyetle kapatarak Eskişehirspor, Balıkesirspor, Sivasspor Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u geçen kırmızı lacivertliler Gaziantep'te ilkleri yaşadı. Ligdeki 3'üncü sezonunda ilk kez 4'üncü basamağa yükselen Altınordu, ilk deplasman galibiyetini aldığı gibi rakibine sahasındaki ilk yenilgiyi tattırdı. 

"Doğru futboldan vazgeçmiyoruz" diyen teknik direktör Hüseyin Eroğlu, "Biz aynı oyunu daha önceki deplasmanlarda da sergilemiş ancak ne yazık ki istediğimiz sonuçları alamamıştık. Bu kez futbolumuzu skora da yansıttık. Oyuncularıma bu futbolun sonucunu elbet alacağımızı anlatmıştım. Son iki lig maçını kaybeden rakibimizin zaaflarını biliyorduk. Özellikle hücumla ilgili taktik çalışmaların sonucu olarak ilk yarıda 3-0'ı yakaladık. İkinci devre Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un risk alacağını biliyorduk ama fark etmedi. Elde ettiğimiz bu galibiyet özgüvenimizi daha da artırdı. Yükselişimiz sürecek. Milli maç arasında yoğun çalışıp, Boluspor deplasmanına en iyi şekilde hazırlanacağız" diye konuştu.

YUSUF ABDİOĞLU SAHNHEDE

Altınordu'da ilk 11'in vazgeçilmez ismi stoper Yusuf Abdioğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanında 18. ve 23. dakikalarda attığı gollerle günün yıldızı oldu. Bu sezon ilk kez rakip fileleri sarsma sevinci yaşayan deneyimli savunmacı, kırmızı lacivertli formayla toplamda 10 gole ulaştı. Altınordu'da 3'üncü sezonunu geçiren Yusuf, 2014-15'te 5, geçen sezon ise 3 gol kaydetmişti. İlk 10 haftadaki tüm maçlarda 90'ar dakika sahada kalan başarılı defans oyuncusu kaleci Erce ile birlikte takımın en istikrarlı ismi olarak dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi