U19 Süper Ligi'ni zirvede bitiren Galatasaray'ı, İstanbul'daki maçın 83'üncü dakikasında  1-0 geriye düşen Altınordu, Enis (2) ve Fatih'in golleriyle uzatmada rakibini 3-1 yendi. Altınordu, Avrupa'da resmen yer alacak olmanın gururunu yaşadı. Genç futbolcuların maçtan sonra omuzlarına aldığı Başkan Seyit Mehmet Özkan, "Bugüne kadar U13, U14, U15, U16 ve U17'de hep Avrupa'da özel turnuvalara gidiyorduk, şimdi resmi bir UEFA organizasyonunda Altınordu yazacak. Bu da benim bir hayallerimden biriydi, şükürler olsun" dedi.

UEFA Gençlik Ligi'nin, U19 takımları arasındaki Şampiyonlar Ligi olduğunu ifade eden Başkan Özkan, şöyle dedi:

"Bu yüzden Galatasaray karşılaşması bizim için çok önemliydi. Onların müzesi kupalarla dolu, bizim buna daha çok ihtiyacımız vardı. Türkiye'yi temsil etmenin onurunu duyacağız. Rakibi kutluyorum, izlediğim Galatasaraylı futbolculardan bazıları bizim A Takımımız'da forma giyebilecek düzeyde. İki takım da seviyelerinin üzerine çıktı. Bir yıllık emeğimizin karşılığını aldık. İkinci yarıda biz daha iyiydik ve kazandık. U19 Şampiyonlar Ligi'nde önce ön eleme oynayacağız, iyi bir fikstür çekersek ilerleyebileceğimizi düşünüyorum."

Altınordu U19 Antrenörü Murat Karakoç ise Türk futboluna damgasını vuracak oyuncular yetiştirdiklerini, gençlerle gurur duyduklarını söyledi.

İKİ ŞAMPİYONLUK İKİ İKİNCİLİK

Altınordu bu sezon altyapılarda 2 Türkiye şampiyonluğu, 2 de Türkiye ikinciliği elde etti. Kırmızı lacivertliler U14 ve U19'da şampişon olurken, U17 ve U21'de gümüş madalya kazandı.

Altınordu, geçen sezon U19'da Beşiktaş'a 2-1 yenilerek kaybettiği Süper Kupa'yı bu kez Galatasaray'ı 3-1 mağlup ederek müzesine götürdü. Altyaş gruplarında birçok futbolcusunun finallerde mücadele etmesi nedeniyle U19 Süper Kupa finaline 13 kişilik kadrosuyla çıkan Altınordu, Galatasaray karşısında 105'inci dakikada Murat Arslan'ın sakatlanması nedeniyle son 15 dakikayı 10 kişi oynadı.



Mustafa KÖPRÜLÜ/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi