Yıkılan Alsancak Stadı arazisi içinde yer alan 4239 metrekarelik Büyükşehir hissesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tahsisi için meclis kararı alındığını hatırlatan Kocaoğlu, asıl dileğinin bitişikteki kamu arazilerinin dahil edilmesiyle söz konusu alana 25-30 bin kişilik bir stat yapılması olduğunu söyledi. Bu konuda görüştüğü bakanlık yetkililerinin çalışmalara başladığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Gerekli incelemeleri yapıyorlar. Eğer teknik anlamda da bir engel yoksa, böyle bir proje üzerinde çalışacaklarını söylediler" şeklinde konuştu.

Altay Başkanı Cihangir Marmara ise kulübün daha iyi yerlere gelmesi için mali ve idari konularda yapılanma içinde olduklarını söyledi, şöyle dedi:

"Başarının temel koşulu sistemli çalışma ve kurumsallaşma. Ancak iyi yerlere gelmek için bazen sistemli çalışmak yeterli olmayabiliyor. Şehrimizin dinamikleri de harekete geçmeli. Camia olarak en büyük hayalimiz Alsancak Stadı. Altay şampiyonluklara erişebilir, üst liglere çıkabilir. Ancak bizler için şampiyonluklar kadar önemli olan bir diğer konu, Alsancak Stadı'nın geri kazanılmasıdır. Alsancak Stadı projesinin ortaya çıkmasını ve temelinin atılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz."

Editör: Haber Merkezi