Serdar Sabuncu konusunda önceden beri çekinceleri olduğunu dile getiren Sevenoğlu, "Düşündük, taşındık ve bu kararı aldık. Bu tip kararlar mağlubiyet sonrası, başarısızlık olduğunda insalara normal gelir. Ancak olması gereken buydu. Ne erken ne de geç oldu. Acelemiz yok. Doğru ve uygun bir teknik adamla devam edeceğiz" dedi.

Göreve geldikten sonra kulübün sorunlarıyla boğuştuklarını, transfer yasağının kaldırılmasının zaman aldığını ifade eden Sabri Sevenoğlu, "Yeni bir teknik direktörle yola çıkabilirdik, ancak şeytan taşlamaktan tavafa vakit kalmadı. Kararı yönetim olarak oylamadık, fakat herkesin haberi vardı. Tekirdağspor beraberliğiyle de ilgisi yok. Hocamız görevdeyken kimseyle görüşmedik. Şu an Altay'ın başında olmak isteyen pek çok isim var. Camiayı yakından tanıyan bir isimle anlaşabiliriz" dedi.

Sağlık sorunları nedeniyle başkanlığı Özgür Ekmekçioğlu'na devreden Cihangir Marmara ise yorum yapmadı.

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Teknik Direktör Yılmaz Vural'la görüşüp anlaştıkları yolunda çıkan iddiaları yalanlayarak, "Kimseyle görüşmedik. Takımımız Özgür Doğramacı'ya emanet" diye konuştu.

Camiada Turgut Uçar, Mesut Toros, Reha Kapsal, Raşit Çetiner, Ümit Kayıhan'ın isimleri anılıyor. Bu arada Başkanı Özgür Ekmekçioğlu'nun geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu üyelerine A takım futbolcuları ve teknik heyetle fazla samimi olmamaları konusunda uyarıda bulunduğu iddia edildi. Bu uyarının profesyonel şube yöneticilerini de kapsadığı ileri sürüldü.

Fufbol Direktörü Özden Töraydın, Teknik Direktör Serdar Sabuncu'nun kadro tercihlerine karıştığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Teknik ekip bana fikrimi sorarsa söylerim. Aksi durumda karışmam. Oyuncu değişikliklerine müdahale etmem asla söz konusu değil" dedi. Töraydın dün, takım kaptanları Murat Uluç ve Halil Karataş ile toplantı yaparak, "Biz işimize konsantre olmaya devam edeceğiz" mesajı verdi.

Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta ilk 3 maç sonunda 7 puanla yenilgisiz liderlik koltuğunda oturan Altay'da Teknik Direktör Serdar Sabuncu'nun görevden alınması, tüm camiayı şoke etti. Taraftarlar, geçen sezon transfer yasağı nedeniyle altyapıdan yetişen gençlerden oluşan kadroyla mücadele edip takımı ligde tutmayı başaran genç teknik adamın ayrılışını sosyal medyada oyladı. Forza Altay'ın Facebook ve Twitter'da yaptığı ankete katılan 422 taraftarın 330'u kararı yanlış bulurken, 92 futbolsever doğru bir karar verildiğini işaretledi.

Editör: Haber Merkezi