Kulüpte üye alım ve çıkarımlarının son dönemde seçim stratejisi haline geldiğini, bu durumun da Altay'ın büyüklüğüne gölge düşürdüğünü dile getiren Asbaşkan Sabri Sevenoğlu, "Başında benim bulunduğum Balotaj Kurulu çok titiz bir inceleme başlattı. Öncelikli hedefimiz geçmişte haksız yere ihraç edilen üyeleri kulübe geri kazandırmak ve camiada barışı yeniden tesis etmek" diye konuştu.

Yapılan çalışmayla kulübün kimyasını düzelteceklerini sözlerine ekleyen Asbaşkan Sevenoğlu, "Aidat ödememek, üyeliğin sonlanması anlamına gelmemeli. Mali sorumluluğunu yerine getirmeyen üyelerin seçme ve seçilme haklarıyla ilgili kısıtlama söz konusu olabilir ancak ihraç etmek kabul edilemez.  Yıl sonuna kadar bu sorunu çözmeye gayret edeceğiz" şeklinde konuştu. Bu arada üyelere aidatlarını ödeme çağrısı da yapan Sabri Sevenoğlu, "Sadece son iki yılın ödenmeyen aidat toplamı 192 bin TL. Üyelere tek tek bildirimde bulunup aidatlarını ödemelerini isteyeceğiz" ifadesini kullandı. 

SEMBOL İSİMLER İHRAÇ EDİLDİ 

Altay'da son yapılan iki genel kurulda önce 169, ardından 178 kişi üyelikten ihraç edildi. Aralarında Orhan Üstündağ, Toprak Kırtoğlu, Serkan Dökme, Varol Özhan, Masör Mahmut Çalış, gibi kulübe malolmuş sembol isimlerin yanı sıra çok sayıda eski yönetici, futbolcu ve teknik adamın üyelikten atılması, camia içinde sert tartışmalara yol açtı. İhraç edilenlerden bir bölümlü daha sonra yeniden üyeliğe alınırken, pek çok isim bu olaya kırılıp, kulüpten uzaklaştı.

ULAŞ TAM NOT ALDI 

3'üncü Lig 1'inci Grup'ta son olarak deplasmanda Manavgatspor'la 1-1 berabere kalan Altay'da bu sezon ilk kez 11'de forma şansı bulan genç stoper Ulaş Zengin, sergilediği performansla Teknik Direktör Ümit Turmuş'tan tam not aldı. 

Geçen sezon 31 maçta görev alan altyapı patentli 19 yaşındaki savunmacı, bu sezon ilk 7 haftada 1 dakika bile şans bulamamıştı. Manavgat'ta Gökhan'ı yanında oturtup, stoperde Ulaş'a görev veren Turmuş, "Görevini layıkıyla yerine getirdi. Ulaş, bizim için önemli bir kazanç" dedi. 

Öte yandan cumartesi günü İzmir'de oynanacak Kütahyaspor maçında cezalı Halil Karataş'ın yerine iyileşen Furkan'ın, Serhat'ın yerine ise Halil Yılmaz'ın ilk 11'de forma giymesi bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi