Pınar Teke ile Sporun İzinde ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Teke’nin ilk konukları Altay Kadın Futbol Antrenörü Monica Raluca Simes ve Altay Kadın Futbol Şube Sorumlusu Efe Aktuğ oldu. Aktuğ, “Kadın futbol açısından doğru bir yapılanmya ihtiyaç var ve A Milli takımımızla beraber bir yapılanma başladı. Umarım hak ettiği yeri bulur” derken Simes ise, sosyal medyanın kadın futbol takımları için büyük bir avantaj olduğunu kaydetti. Simes, Altay Spor Kulübünden teklif gelince çok mutlu olduğunu ve hemen evet dediğini söyledi.

‘İMKAN VAR’

Efe Aktuğ, “Profesyonel kulüplerin kadın futbolunu kabullenmesi gerekir. Kadın spor ligin bir yayıncısı yok mesela. Spor Toto'ya belki sokulması lazım. Bu tip işler yapılırsa kadın futbol takımı 10-15 seneye çok iyi yerlere gelebilir. Kadın futbol takımları yurtdışında çok gelişmiş durumda. Biz de bunu yapabiliriz, elimizde çok fazla imkan var. Ben umutluyum gelecekten. Biz sadece bu olaya takım olarak bakmıyoruz. Bu bir proje gerçekten çok büyük bir hayallerimiz var. Tabiki zorluklar oluyor ama lige çıktığımızda bu zorlukları unutacağımıza eminim. Giderler oluyor, sponsor bulmaya çalışıyoruz. Sadece biz değil diğer illerdeki kadın futbol takımları da bu sıkıntıları yaşıyor” diyerek kadın futbol takımlarının gelişmesi için gerekenlerden bahsetti. Simes, pandemi sürecinde tüm önlemlere dikkat ederek antremanlara devam ettiklerini belirtti.

‘GÜZEL BİR AİLE OLDUK’

Monica Raluca Simes, sıfırdan takım kurmanın zor olduğunu ama kendileri için sürecin kolay geçtiğini belirterek, “Kısa bir sürede çok güzel bir kadro kurduk. Herkes çok mutlu. Eski futbolcular da var ve biz bir hafta içinde güzel bir aile olduk. Hiç sıkıntı yaşamıyoruz” dedi. Efe Aktuğ ise, “Bizim hedefimiz en yüksek ligtir. 5 yıl içerisinde klübümüzü şampiyonlar liginde temsil etmek istiyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde. Bunun içinde tesis planımız da var. Hem alt yapımız hem kadın futbol takımımız için bir tesis olabilir umuyoruz. Her şeyimizle hazır olmak istiyoruz” dedi. Aktuğ, kadro planlamalarını yaptıklarını, transferi kapattıklarını yine de teknik ekibin isteklerine göre hareket edebileceklerini söyledi. Simes, tüm branşlarda kadınlara destek olunmasını istediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi