Son deplasman galibiyetini geçen sezonun 10'uncu haftasında Erzin Belediyespor'u 4-1 yenerek alan Altay, 316 gün sonra deplasmandan 3 puan getirdi. Siyah beyazlılar en son 2012-13 sezonunda 2'nci Lig Beyaz Grup'ta ilk 2 haftayı 6 puanla kapatarak liderlik koltuğuna oturmuştu. Bu hafta dış sahada kazanan tek takım olan Altay, 6 kez fileleri sarsıp, kalesini gole kapatarak savunmada tam not aldı.

"Lider olmak bize yeni bir misyon kazandırdı. Ancak önemli olan zirvede kalmak" diyen Teknik Direktör Serdar Sabuncu, "Yeni bir takımız ve lige iyi başladık. Liderlik koltuğunda sezon boyunca tutunmak kolay değil. Önemli olan son haftada zirvede yer almak" şeklinde konuştu.

Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 2 gol atarak 4 gole ulaşan forvet Murat Uluç'a ayrı bir parantez açan Sabuncu, "Murat tam bir profesyonel. Genlerinde Altaylılık var. Kaptan olarak ikinci kaptan Halil Karataş ile birlikte hem kendisini hem takım arkadaşlarını motive ediyor. İyi bir lider ve doğru bir karakter. Komple bir sporcu" yorumu yaptı. Altay'da Buca İlçe Stadı'nın bakımda olması nedeniyle Tekirdağspor maçı Buca Arena'da oynanacak.

Editör: Haber Merkezi