Süper Lig'in yarı sıra TFF 1'inci ve 2'nci Lig takımlarından çok sayıda teklif almasına rağmen Altay'ı tercih ettiğini dile getiren 32 yaşındaki İbrahim Akın, "Başkan Özgür Ekmekçioğlu'nu arayarak yuvama dönmek istediğimi söyledim. Olumlu yanıt alınca para konuşmadan hatta sözleşmeyi bile okumadan imzayı attım. 2004'te Beşiktaş'a transfer olmamı sağlayan, beni İbrahim Akın yapan kulübüme döndüğüm için çok heyecanlıyım. İlk günkü gibi içim kıpır kıpır" diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü'nde yetişmesine rağmen asıl altyapı eğitimini Altay'da alan usta krampon, kulübü ve camiayı en iyi tanıyan futbolculardan biri olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "İddialı konuşuyorum; Altay'ı benden iyi kimse bilemez. Bulunduğu lig bu kulübe yakışmıyor. Altay'ın yeri Süper Lig'dir. Yöneticilerle, teknik heyetle, futbolcu arkadaşlarımla omuz omuza vererek bu takımı layık olduğu yere taşıyacağız."

Yaklaşık 1 aydır özel antrenör eşliğinde çaelıştığını ve seyircinin önüne çıkacağı günü iple çektiğini belirten İbrahim, "Taraftar beni iyi bilir. Birbirimize karşılıklı sevgi besliyoruz. Bizi her zaman desteklesinler. Başarı için birlikte çaba gösterip, kenetlenmeliyiz" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi