Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Haber Global'de yayınlanan Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

Koç, beklenen santrfor transfer ile ilgili, "Yabancı bir santrforumuz var. Temennimiz 2 Eylül'e yetişmesi" dedi.

Takımdan ayrılacak oyuncularla ilgili, "Caulker ile oynamak istediği için yollarımızı ayıracağız. Çin'den çok iyi bir teklif var. Onu değerlendirmiyor şu an. Türkiye'den çok iyi teklifler var. Konuyu kişiselleştirdiği için belli şartlar önümüze sunuyor. Şu an yollarımızı ayıracağımız ama sorun çıkaran oyuncular var. Sorun çıkarana sorun çıkarırız. 1 tanesi için hatırı sayılır bonservis alıyorduk. Gitmem diye tutturdu. UEFA ile sorunlarımızı da çözecekti" dedi.

Halil Dervişoğlu ile ilgili gelen soruyu da yanıtlayan Koç, "Halil, 'Bonservisimi alırsanız Fenerbahçe'de oynamak isterim' dedi. Bizim FFP yüzünden kulübünün istediği şartları vermemiz mümkün değildi. Kiralık olarak Galatasaray'a gitmesi daha uygundu. Uzun süredir Galatasaray'ı beklemiş. Şansı bol olsun. İyi bir aileden geliyor. Yolu açık olsun. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Bir dönem çıkan Dorukhan Toköz haberleri ile ilgili konuşan Koç, "Dorukhan, Beşiktaş'la anlaşamıyordu, Ocak ayında boşa çıkacaktı. Teknik kadromuz çok beğeniyordu. İlgilenebileceğimizi söyledim. Ahmet Nur Çebi, 'Ocak ayında size gelirse gönül koyarım' dedi. Ahmet Nur Çebi, Dorukhan karşılığında milli takımda oynayan, sözleşmesinin bitmesine 4 yıl olan bir oyuncuyu istedi. Ben de bunu anlatamayız dedim. Biz de bir daha oyuncuyu düşünmedik" ifadelerini kullandı. 

Vitor Pereira ile Mesut Özil arasında problem olduğuna dair çıkan haberler ile ilgili de konuşan Koç, "Mesut ve hoca arasında problem var diye bir hava yaratılıyor. Hocamız son maçta Muhammed tercihini yaptı, kimse ismi var diye oynamayacak. Hoca, sistemini Mesut ekseninde çizdi. Hocadan bana gelen bir şey yok, Mesut'tan da yok" dedi. 

Şampiyonluk sayıları ile ilgili konuşan Koç, "Şampiyonlukları inkar etmek, cumhuriyet tarihini inkar etmek demektir. 1959 sonrasında kullanılan sayılma mantığı, dünyanın hiçbir yerinde kullanılmıyor. 1959 öncesinde 2 şampiyonluk Beşiktaş'a verildi, bu doğru ama diğerlerine de verilmesi gerekir" ifadelerini kullandı. 

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamaları dile getiren Koç, ''Pusuda yatan iki ekip var. Biri, Sayın Aziz Yıldırım’ın ekibi. Ne dedi? ‘Tribünlere sizi yollatacağım’ demişti. Neden tribünlere yollanılır? İşler kötü giderse yollanırsınız. Fenerbahçe’nin başkanı olmuş bir şahıs Fenerbahçe’nin kötü olmasını istiyor. Bir nevi darbe bu. Çünkü sandık orada. ‘Çıkacağım’ desin hemen yarın genel kurul yapmaya hazırız. O bir grup. Diğer taraftan da Fenerbahçe’nin 6-7 ay sonra çok kötü gideceğini ve olağanüstü genel kurula gideceğini planlayan bir ekip var. Sonuçlar istedikleri gibi gelmeyince bizi transfer üzerinden vurmaya başladılar'' dedi. 

Koç, kulüp aleyhindeki propaganda çalışmalarına dair: "Bunlara inanan taraftarlarımız var. İnanıyorlar, güveniyorlar. Bunların ortak özelliği hesaplarını yeni açmaları ve sahte isimlerle hareket etmeleri. Bununla beraber yaptıkları çoğu paylaşımın aleyhimde olması. Biz bu şekilde davrananlara gereken tepkiyi her anlamda vereceğimizi söyleyeyim" ifadelerini kullandı.

LİGDE İYİYİZ!

Ali Koç, konu hakkındaki görüşlerini şu sözlerle sürdürdü: "Düşünebiliyor musunuz yani, 5 maç 5 galibiyet. Hazırlık maçlarında mağlubiyet yok. Lige gol yemeden başladık. Beni burada üzen bu olayın satır aralarını okuyamayıp bu trene katılan, heyecanlanan, aslında gerçekten Fenerbahçe’nin iyiliğini isteyen küçük bir kesim taraftarımız."

Sosyal medyadaki propaganda çalışmalarının futbolcuları kötü etkilediğini savunan Fenerbahçe Başkanı: "Bu geleneksel medyada vardı. Benim bipçiler dediğim bir ekip vardı. İstediğini getir, götür, parlat… Onlar daha çok federasyon ve hoca seviyesinde hareket ediyordu. Bu arkadaşlar, belli futbolculara karşı olumsuz algı yaratma çalışmalarındalar. Ve futbolcular genç insanlar. Maçtan sonra sosyal medyaya bakıyorlar. Öyle bir baskı yaratıyorlar ki, futbolcuları olumsuz anlamda kötü etkiliyorlar. Ben bunu gördüm" dedi. 

Transferlerin UEFA'nın hazırladığı Finansal Fair-Play'e takıldığını belirten Koç: "Transferler kampa yetişecek lafını bu sezon demedim. Önceki yıl demiştim. Bu sezon transferler en sona kalacak diye özellikle belirtmiştim. Elimizi kolumuzu bağlayan bir UEFA tarafı var. Harcama limitleri daha iyi. 2 senedir UEFA’da olmadığımız için burada bir denk hesap olayı var" şeklinde konuştu. 

Başkan Koç, Finansal Fair-Play'e ilişkin şöyle devam etti: "2015-16 sezonunda -30 milyon hakkı vardı. 2017-18'de ise 10 milyon eksimiz olması gerekirken 57.5 milyon Euro eksimiz vardı. Göreve geldikten sonra bizi UEFA’ya çağırdılar bu ne rezalet diye. Orada bize kadro sınırlaması gibi durumlar getirildi. Ama men edilmedik.

Ocak ayında biz, Trabzonspor ve TFF ile Cenevre’ye gittik. Orada sunumlar yaptık. Vaatlerimizin gerçekleştiğini gördüler. ‘La Liga’ya gidin, bakın, orayı inceleyin’ dediler. Onları yaptık. Sezon sonu bu Finansal Fair-Play anlaşması bitiyor."

Editör: Haber Merkezi