İZ GAZETE- Salgın sürecinde liglere verilen aranın 12 Haziran’da sona ereceğinin açıklanması sonrasında takımlar çalışmalarına hız verdi. TFF 1 Lig’de başarılı performans çizen ve şampiyonluğun önemli adaylarından biri olan Altay’da takımın durumu ve yaşananları Altay Spor Kulübü Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Aybars Akoğlu, İz Web TV’de Pınar Teke’ye değerlendirdi. Altay’n Koronavirüs sürecinde daha da kenetlendiğini ifade eden Akoğlu, “Camia olarak kalan 6 maçı kazanıp şampiyon olacağımıza inancımız tamdı. Ara süreci kulübün iyi geçirdiğine inanıyorum. Teknik direktörümüzün de bilimsel çalıştığını biliyoruz. Bu yönde Altay’ın hazırlandığı konusunda hiçbir endişem yok” diye konuştu.

‘BÜYÜK BİR ONUR’

Altay’da uzun yıllardır çeşitli görevlerde bulunan Akoğlu, “Özellikle Altay Kulübü’nün 100. kuruluş yıldönümünde yönetim kurulunda sosyal işlerden sorumlu yönetici olarak görev yaptım. Dün Sayın Prof. Dr. Orhan Cura’yı kaybettik. Altay camiası ve tıp camiası için çok önemli bir isimdi. İzmir’de de çok sevilen bir insandı. Herkese eli değmiş bir büyüğümüzdü. İlk yaptığımız görev Orhan Cura’yı evinde ziyaret etmekti. Burada çok güzel şeylere dokunabildiğimizi düşünüyorum. Sonrasında da bu hizmetlerimiz devam etti. Bununla birlikte Altay Kulübü’nde 3. Lig’e düştüğünde, sıkıntılı günler geçirdiğinde bir psikiyatri doktoru olduğum halde saha doktoru olarak görev yaptım. Saha doktorluğu görevi sırasında Altay Kulübü’nün yedek kulübesinde olmak, Altay’da futbolcu olmaya hayal eden ben için inanın büyük onur oldu. Çocuğumun doğumunda, eşimle fotoğraflarımdan sonra hayatımda en çok onur duyduğum fotoğraflar Altay kulübesinde bulunduğum fotoğraflardır. Altay’da 2009 yılında Sayın Gürsel Canerler’in başkanlığında altyapıda görev yaparak ilk kez görev almıştım. Altay Sosyal Dayanışma Derneği’nin bir dönem Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. İki dönemdir de çok özveriyle destek olan arkadaşlarımla birlikte 4 buçuk yıldır Yönetim Kurulu başkanlığı yapıyorum.  Yüksek Divan Kurulu’nda en efsane başkanımız Erdoğan Tözge, asbaşkanlık görevini teklif etmişti. Benim için çok yüksek bir görev olduğunu söylemiştim. O takdir ettiği için çok mutlu olmuştum.  Altay Spor Vakfı’nda da 3 dönem Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. Aktay’ın her kurumsalında görev yapma onuruna ulaştım” dedi.

‘HİÇ ARA OLMADI’

Liglerin açılış tarihinin açıklanmasından önce Altay’ın hazırlıklarına başladığını belirten Akoğlu, “Altay’da liglerin açılışı Haziran ayı başı diye planlanarak Mayıs ayı başında teknik direktörümüz Yalçın Koşukavak’ın önderliğinde oyunculara bireysel görevler verildi. Aslında takımda hiç ara olmadı. Tabii teknik konular benim şeyler. Ben de sizin gibi basından ve sosyal medyadan takip ediyorum. Her birine evde oldukları sürede bireysel egzersizler verilerek sezon açılması durumunda hazır olmaları için gerekli hazırlıklar yapıldı” diye konuştu.

Takımın Koronavirüs test sonuçları hakkında bilgi veren Akoğlu, “Kulüpte yapılan testlerin sonuçları negatif olarak saptandı ve kamuoyuna duyuruldu. Takım toplu antrenmanlarla değil bireysel antrenmanlarla oyuncularının zinde kalmasına özen gösterdi. Bunu kulübün içinden biri olarak söylemiyorum. Sizin gibi basından takip ediyorum” dedi.

‘AĞUSTOS-EYLÜL AYLARINDA BAŞLAMASI DAHA UYGUN’

Liglerin daha ileri bir tarihte başlamasının daha uygun olabileceğini dile getiren Akoğlu, “Türkiye’de maalesef bilim çoğu zaman göz ardı ediliyor. Benim hissettiğim Sayın Sağlık Bakanı ısrarla şunu söyledi; Bilim Kurulu olarak öneririz, bu konuda son kararı verecek olan Türkiye Futbol Federasyonu’dur dedi. Benim psikiyatri doktoru olarak bundan çıkardığım; Bilim Kurulu aslında oyunların başlamasına çok sıcak bakmıyor. Elbette bunu Sayın Bakan açıkça dile getirdi ama bu konuda tereddütleri var gibi. Spor çok büyük bir endüstri ve birçok aileye, sektöre can veren bir alan. Bazı kulüplerin de liglerin bu haliyle tescil edilme talepleri oldu. Ancak bu yakın puanlardaki takımlar için haksızlık olurdu. Bazıları sezonun hiç oynanmasını talep etti. Bu da emek veren birçok kulüp için haksızlık olacaktı. Ligin Haziran ayında başlatılmasının yerine Ağustos-Eylül aylarında başlatılması daha uygun olurdu. Sanıyorum büyük ekonomilerin dönmesi bu kararı aldırdı. Ancak vakalarda artış olursa takvimde yeniden güncelleme olacaktır” dedi.

TFF’nin salgından sonra izlediği yolu da değerlendiren Akoğlu, “Federasyon Bilim Kurulu ile istişare halinde olduğunu beyan etti ama kurul futbolun oynanacağına dair bir açıklamada bulunmadı. Görünen şu; Bilim Kurulu maçların oynanması taraftarı değil ama Futbol Federasyonu bir anlamda risk alarak maçların oynanma kararını verdi” şeklinde konuştu.

‘ŞAMPİYONLUĞA İNANCIN KANITI’

Oyuncu Marco ile sözleşme yenilemesinin doğru bir karar olduğunu belirten Akoğlu, “Marco şu an ligin hatta TFF 1. Lig’in tüm zamanlarının en kaliteli, en verimli oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Mevcut yönetimin yarını net görmeden oyuncu ile yeni bir sözleşme yapması, oyuncuya karşı olan inancın göstergesidir. Ayrıca bu oyuncuları motive etmeleri kalan 6 haftada şampiyon olacağımıza dair inancın bir kanıtı bence” diye konuştu.

‘ENDİŞEM YOK’

Takımın genel durumundan da bahseden Akoğlu, “Altay’ın en formda olduğu, inancının en zirvede olduğu yerde maalesef liglere ara verildi. Bu bizim için bir dezavantaj oldu. Camia olarak kalan 6 maçı kazanıp şampiyon olacağımıza inancımız tamdı. Ara süreci kulübün iyi geçirdiğine inanıyorum. Teknik direktörümüzün de bilimsel çalıştığını biliyoruz. Bu yönde Altay’ın hazırlandığı konusunda hiçbir endişem yok. Kalan 6 haftada çok ciddi maçlarımız vardı. Bornova Stadı’nda hem Akhisarspor’u hem de Erzurumspor’u ağırlayacağız. Her iki takım da Altay’ın şampiyonluk yarışındaki en ciddi rakiplerinden. Oynayacağımız diğer maçlarda göstereceğimiz performansla da Altay’ın bir fikstür avantajı olduğunu düşünüyorum’ dedi.

Alsancak Stadı yapım aşamasında son durumu da aktaran Akoğlu, “Stadın dış yapımı ve tribünlerde çok ciddi bir ilerleme söz konusu. Biliyorsunuz ki Türkiye’de sürekli tekrarlayan mali krizler stadın açılışının ertelenmesine neden oldu. Umudumuz; yenilenecek sezonda Altay Alsancak Stadı’nda Süper Lig temsilcisi olarak tüm İzmirlilerin gönlünü fethetmektir”  diye konuştu.

‘ALTAY ALTYAPISI OKUL GİBİDİR’

Altyapıdan yetişen Cenk Özkaçar ile ilgili çıkan transfer haberleri sonrasında Altay’ın altyapıya verdiği önemin ön çıktığını ifade eden Akoğlu, “İnşallah Cenk’i Altay formasıyla Süper Lig’de göreceğiz. Yaşanan salgın yüzünden ciddi ekonomik krizler kulüpleri de sıkıştıracak ve altyapının önemi daha da öne çıkacak. Altay, Milli takıma hizmet eden birçok oyuncu yetiştirmiştir. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin mutlaka Altay’ın altyapısında yetişmiş bir oyuncuyla karşılaşırsınız. Altay’ın da altyapısı bir okul gibidir” dedi.

‘CAMİA OLMA AVANTAJIMIZ VAR’

Takımın moralinin son derece iyi olduğu ve camia olarak takıma bağlılığın yüksek olduğunu vurgulayan Akoğlu, “Altay’ın bir camia olma avantajı var. Bir şehrin ilçe takımı olsanız oyuncularınızın çoğu şehirden uzaklaşmış olsa heyecanı yitirilebilir diye düşünüyorum. Ama Altay süreç içerisinde taraftarı heyecanının bir gün bile yitirmedi. Altay’ın Passolig rakamlarına baktığınız zaman aslında çok fazla seyirci gözükmüyor ama sosyal medyada hastag’lere baktığımızda en fazla en çok bahsedilen 5. takım oldu. İlk 4 takım Süper Lig’de şampiyonluk kazanmış Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor yer alıyor. Bu da bilerin kulübümüzü hayatımızın bir parçası haline getirdiğimizin göstergesidir. Altay’ın geleceği her zaman olacaktır. Altay’ı seven insanlar kulüplerine bağlılık gösteriyor. Bu gücü de kuruluşumuzdaki misyonumuzdan, Atatürkçü çizgimizden alıyoruz” diye konuştu.

Son olarak Teknik Direktör Yalçın Koşukavak ile ilgili çıkan transfer haberlerine de değinen Akoğlu, “Bu konuda bir şey söyleme hakkım yok tabii ki ama Altay yetiştirici bir kulüptür. Yalçın Hocamız da kendini yetiştirme konusunda çok ciddi aşama kat etmiştir. Konu kulüpler arasında olan bir şeydir. Başkanımız Özgür Ekmekçioğlu ve Fenerbahçe Başkanı kendi aralarında görüşme yapmışlardır. Net bildiğimiz tek bir şey var; sezon sonuna kadar Yalçın Koşukavak , Altay’ın Süper Lig yolculuğunda başımızdaki teknik direktör olacağıdır” dedi.  

Editör: Haber Merkezi