Okul Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Yıldız Erkekler Türkiye Voleybol Şampiyonası finallerinde İzmir'e temsil eden Yamanlar Ortaokulu, rakiplerini set vermeden tek tek dize getirip adını finale yazdırdı. Finalde Galatasaray altyapısındaki sporculardan kurulu İstanbul Özel Era Ortaokulu ile karşılaşan İzmir temsilcizi, güçlü rakibini 3-0 mağlup ederek 5'inci kupayı müzesine taşıdı.

Finali kaybeden Özel Era Ortaokulu turnuvada ikinci olurken, üçüncülüğü Alanya Özel Hamdullah Eminpaşa Ortaokulu elde etti. Şampiyonluk kupasını büyük bir coşkuyla kaldıran Yamanlar Ortaokulu sporcuları sevinçlerini yöneticileri, antrenörleri ve velileriyle paylaştılar. Kulüp oyuncusunun yer almadığı bir kadroyla, büyük kulüplerin altyapısındaki sporculardan oluşan takımları yenerek üst üste beşinci kez Türkiye şampiyonu olduklarını belirten Antrenör Aydın Polat, "Btün sporcularımı kutluyor, bize destek veren okul yönetimine ve velilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
GELİŞİM Koleji Ortaokul Kız Voleybol Takımı, Kocaeli'de düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Voleybol Finalleri'nde şampiyonluğu kıl payı kaçırarak ikinci oldu. İl birinciliğinde oynadığı 9 maçı set vermeden kazanan Gelişim Koleji, Uşak'taki grup serisinde de 2'de 2 yaparak Adıyaman'daki yarı finallere kaldı. Adıyaman'da 3 müsabakayı da kazanıp adını finallere yazdıran İzmir ekibi, Kocaeli'deki Türkiye Şampiyonası'nda önce 3 maçlık ilk grubu 2 galibiyetle aştı, sonra da çapraz eşleşmeyi kayıpsız geçip finalde İstanbul TED'in rakibi oldu. İstanbul temsilcisi önünde 2-1 öne geçen Gelişim Koleji, bu üstünlüğünü koruyamadı ve karşılaşmadan 3-2 yenik ayrılarak ikincilik kupasıyla yetindi. Geçen yıl Türkiye 5.'liğini elde eden Gelişim Koleji, bu yıl 19 maçlık Türkiye şampiyonası maratonunda 17 galibiyet alıp başarılı bir performans sergiledi.
Editör: Haber Merkezi