İz Gazete - Suriye'nin Rojava bölgesinde 21 Eylül 2015'te IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren Göztepe taraftarı Aziz Güler, Göztepe'nin Süper Lig'e yükselmesi sonrasında yeniden gündem oldu.

Aynı zamanda dönemin Sosyalist Demokrasi Partisi'nin (Şimdiki ismi Devrimci Parti) MYK üyesi olan Aziz Güler için bir çok Göztepeli taraftar 'Bu şampiyonluk sana armağan olsun Aziz' paylaşımında bulundu. 

İLGİLİ HABER: 14 yıllık reklam arası sona erdi: 'Şimdi İstanbul düşünsün'

Farklı taraftar gruplarının ve muhalif grupların da Aziz Güler'i hatırlatarak Göztepe'nin Süper Lig'e yükselişini kutlaması dikkat çekti. Antifa grubu 'Göztepe için seviniyorsak sebebi sensin Azizim' notuyla Göztepe'ye destek verdi. 

IŞİD'in Suriye'de güçlenmeye başlamasından sonra Türkiye'den binlerce genç IŞİD'e karşı savaşmak için Suriye'ye gitmişti. Aynı zamanda Göztepe taraftarı olan SDP'li Aziz Güler de IŞİD'e karşı savaşmak üzere Suriye'ye giden gençlerin arasına katıldı.

Suriye'de Birleşik Özgürlük Güçleri ile hareket eden Güler, 21 Eylül 2015'te yaşamını yitirdi. Güler'in cenazesi 59 gün sınırda bekletilip, ailesine teslim edilmedi.

Yaratılan kamuoyu baskısı sonrasında Aziz Güler'in cenazesi ailesine teslim edildi ve İstanbul'da Gazi Mahallesi'nde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Güler'in cenaze töreninde üyesi olduğu partinin bayraklarının yanı sıra taraftarı olduğu Göztepe'nin bayrakları da açılmıştı.

İLGİLİ HABER: Play Off finalinde O da tribündeydi

 

Editör: Haber Merkezi