Göztepeli taraftarların bir bölümü Eskişehirspor'u sert dille eliştirirken bir kısmı da bu olayın iki kulüp arasındaki dostluğu etkilemeyeceğini öne sürdü. Göztepe taraftarları, sosyal medyada, "Eskişehir'i futbola küstürdük... Efsane Göztepe taraftarı Es-Es'i soyunma odasına kaçırdı... Es-Es kaçtı, parti yarım kaldı" mesajları yer aldı.

Bu arada sahadan çekilme kararının yanlış olduğunu savunan Eskişehirspor tarafları, "Çekilmek profesyonelce değildi. Hakem kaderimizle oynadı ama maça devam etmeliydik. Alpay Özalan yüzyılın geri vitesini yaptı" ifadelerine yer verdi.

ALPAY'DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA

Bu arada Eskişehirspor'un teknik direktörü Alpay Özalan, maçtan sonraki çelişkili açıklamalarıyla dikkati çekti. Alpay Özalan, telefonla katıldığı yayıncı kuruluşun canlı yayınında Göztepe taraftarı için, "Göztepe seyircisine teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde taşkınlık olmadı. Yedek kulübesi seyirciye çok yakındı. Buraya gelen misafir takımlar, bayağı sıkıntılar yaşayıp gitti. Ancak ben kenarda çok rahat bir maç yönettim" dedi.

Müsabakanın sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alpay Özalan, takımını Başkan Halil Ünal'ın talimatıyla sahadan belirtirken de şöyle dedi: "Golü yedikten sonra Göztepeli taraftarlardan birkaçı sahaya girince, başkanımız da tünele gitmemiz için talimat verdi. Biz golü yedik diye değil, güvenlik gerekçesiyle takımı sahadan aldık. Güvenlik açısından herkesin sakinleşmesini bekledik ve ardından oyun alanına geri döndük. Bunlar futbolda olmaması gereken olaylar. Büyük üzüntü yaşıyoruz. Zirve yolundaki kritik bir karşılaşmaya böyle bir hakemin atanması da son derece yanlıştı. Penaltımız verilmedi, Göztepeli oyuncuya kırmızı kart gösterilmedi."

ÜNAL: "GÖZTEPELİ TARAFTARLAR SALDIRDI"

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal da karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada takımı güvenlik gerekçesiyle sahadan çektiğini söyledi. Polislerin koridorlarda oyuncularına saldırdığını iddia eden Başkan Ünal'da şunları söyledi:; "Futbolcularımızı dövenleri savcılığa şikayet ettik. Eğer arbede yaşanmasaydı yeniden sahaya dönecektik. Takım, güvenlik açısından ortalık yatışsın diye körüğün içine girdi. O sırada bazı Göztepeli taraftarlar körüğün üzerine çıkarak oyuncularımıza saldırdı, tekme savurdu. Güvenlik kameralarında görüntüler var. Takım içeri girdi, bu kez oyunculara polis copla vurdu. Ortalık sakinleşince yeniden sahaya geldik. Ancak bu kez de hakemler sahaya çıkmayacaklarını söyledi."

Editör: Haber Merkezi