35 erkek ve 21 kız takımının katıldığı turnuvada toplam 784 minik futbolcu yeşil sahada ter döktü. Turnuvada dereceye giren minik kramponlara kupa ve madalyaları geçen hafta açılışı yapılan Halkapınar Spor Sahası’nda verildi. Ödül törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Tunç, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, Halkapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Uzundal, meclis üyeleri ile veliler katıldı. Final maçlarında rakiplerini yenerek kupa kazanan minik kramponların mutlulukları görülmeye değerdi.

784 MİNİK MÜCADELE ETTİ

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 23 Nisan da aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışını da kutlandığını belirterek, “Bugün halk egemenliğinin hayata geçtiği tarihtir. Halkın kendi kendini yönetme iradesinin ortaya çıktığı yer olan meclisin açıldığı gündür. Meclisteki vekiller de halkın temsilcisidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması Cumhuriyet’in ilk adımıdır. Bu anlamlı gün Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuk bayramıyla da taçlandırılmıştır” dedi.

ATAMIZA BORCUMUZ VAR

Konuşmasında minik sporculara öğütler de veren Başkan Pekdaş, “Sizlerin bu ülke mutlu ve özgür bir yaşama sahip olmanız bizler için önemli. Onun için büyük Atatürk’ü, Cumhuriyet’i çok sevmenizi istiyoruz. Çünkü; bu ülkeye özgürlüğü, adaleti, demokrasiyi, sizlerin özgür bireyler olarak yaşama hakkınızı büyük Atatürk sağladı. Ona borcumuz var. Çok çalışmakla bu borcumuzu ödeyeceğiz” diye konuştu. Pekdaş, turnuvada mücadele eden tüm sporcuları kutlayarak başarılarının devamını da diledi.

TÜM SPORCULAR MADALYA ALDI

Törende konuşan Konak İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Menderes Tunç da ev sahipliğinden ötürü Konak Belediyesi’ne ve Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Tunç, turnuvada gösterdikleri başarı nedeniyle minik futbolcuları ve onları yetiştiren öğretmenlerini de tebrik etti. Turnuvada kız ve erkek takımlarında dereceye girenlere kupa ve madalya verildi. Kızlarda turnuvanın şampiyon okulu Kıbrıs Şehitleri İlkokulu oldu. Mustafa Kemal ikinci, Kemal Reis üçüncü ve İsmetpaşa İlköğretim Okulu da dördüncü oldu. Erkeklerde; şampiyon okul Barbaros İlkokulu okurken Turgut Reis İlkokulu ikinci oldu. Necatibey üçüncü, Karatepe İlkokulu ise dördüncü oldu.

Editör: Haber Merkezi