İZ GAZETE - Tunç Soyer, sosyal medya hesabından AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin İzmir açıklamaları hakkında yorumda bulundu. 

Soyer, İzmirlinin taleplerinin Zeybekci tarafından “rakı - balık” klişesine indirgenmesini doğru bulmadığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı; Sayın Nihat Zeybekci, bugün bir açıklama yapmış. İzmir’in “Rakımıza dokunma” diye bir talebi olduğundan bahsetmiş. Türkiye’nin üçüncü büyük sanayi şehrini, Osmanlı’dan beri ülkenin ticaret kapısı olan kentimizin insanlarının beklentisinin “rakı - balık” klişesine indirgenmesi doğru değil. İzmirlinin derdi keyif çatmak değil, insanca yaşam, ekmek ve iştir. İzmir’in arka sıralarda oturan milyonlarca emekçisini görmezden gelerek, siyaset yapmayı doğru bulmuyorum."

NE OLMUŞTU?

Zeybekci, Hürriyet'ten İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Özbey'in, 'İzmirli’nin hayat tarzı endişesini anlıyor musunuz? sorusuna', Zeybekci, "Bugün İzmir ile ilgili şunları duymuyor değilim: “Rakımıza dokunma”… Eyvallah. Bugün insanların özgürce içkilerini içebildiklerini ben biliyorum. AK Parti’deki arkadaşlarımız bugün içkisini içebilen, namazını da kılabilen, günü geldiğinde orucunu tutabilen bir hoş görü alanına sahiptir. Türkiye’nin bir özeti gibidir AK Parti. Demek ki biz anlatamamışız. İzmir’de bir anlatamama sorunumuz var. Özgürlükler şehridir, ilk hareketlerin başladığı yerdir. Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulan ilk çok partili partinin kurulduğu, mitingini yaptığı yerdir. " yanıtını vermişti.

Soyer'in Zeybekci'nin açıklamasına sosyal medya hesabından yaptığı açıklama;

Editör: Haber Merkezi