İZ GAZETE - Cumhurbaşkanı İstişare Kurulu’nun ilk icraat olarak kendi maaşlarına zam yapmış olmasına yönelik tepkiler devam ediyor. İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın açıklamasının ardından tartışmaya CHP’li Selin Sayek Böke de katıldı.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında konuya ilişkin ‘edepsizler’ açıklamasıyla kamuoyunda büyük tepki toplayan Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’a Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke tepki gösterdi. Böke, vatandaşın ödediği verginin nereye harcandığını öğrenmesinin en büyük hakkı olduğunu kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını gerçekleştirmiş, toplantıda ilk karar olarak kurul üyelerinin maaşlarını aylık 13 bin liradan 18 bin liraya çıkarılma kararı alınmıştı.

Karar kamuoyunda büyük tepki görürken eleştirilere Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç yanıt vermişti. Arınç katıldığı bir yayında “Şimdi benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki birtakım edepsizler bunun üzerine yorum yapsın” ifadelerini kullanmıştı.

Arınç ayrıca bilgi edinme hakkına ilişkin olarak da şöyle konuştu:

“Bilgi edinme kanununda özlük hakkı ile ilgili konularda hiç kimse cevap vermez. Meclis Başkanlığı bütçesinin nasıl uygulandığını sorana cevap verirsiniz. Ama milletvekili ne kadar alıyor? İstişare Kurulu üyesi ne kadar alıyor? karışamazsınız”

SELİN SAYEK BÖKE’DEN ARINÇ’A YANIT: 'SİYASİ EDEP HALKIN HESAP SORMA HAKKINA SAYGI DUYMAKTIR'

Bülent Arınç’a söylemleri nedeniyle sosyal medya üzerinden tepkiler büyürken bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Selin Sayek Böke’den geldi. Böke yaptığı açıklamada “Halkız biz, vergisini veren. Vergimizin nereye harcandığını bilmek de sormak da hakkımız. Bütçe hakkı demokrasinin temelidir. Siyasi edep, ahlak ve demokrasinin gereği halkın hesap sorma hakkına saygı duymaktır!” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi