Seçime kadar olan sürece dair bir iletişim planı yapıldı. Seçimden sonrası için iletişim planları belediyelerin kendilerinde. Aralık-Nisan arası öyle öğretici bir süreçti ki Büyükşehirlerin kampanyalarını gıpta ile izledik. İlk Balıkesir açıklanmıştı bir anda pozitif algı ülkeye yayılmıştı.

Yerel seçim sürecinde hem “Kooperatif Belediyecilik” kampanyasını yürütürken hem de diğer adayların çalışmalarınız izlerken ne öğrenebilirim gözüyle bakmak yararlı olurdu.

RADİKAL SEVGİ KİTABI

CHP’nin yerel seçim için anlaştığı ekip bize “Radikal Sevgi Kitabı” ile merhaba dedi. Kavramların nasıl algılandığı ve özünde temel duygusal kavramların bir muhalefet partisi çatısı altında nasıl bir ağ ördüğüne tanıklık ettik. Örneğin ben bir cümlede “tanıklık” dedim, seçim döneminde CHP bu gibi yerlere “şahitlik ediyoruz” dedi. Siyasal iletişim temelde sözcükler, kavramlar, anlamlar ve oluşturdukları algılar üzerine kuruluyor.

BİZ KEÇİÖRENLİLER

Bir ara gözlerimiz tamamen Keçiören’e kilitlendi. Eren Aksoyoğlu öyle bir çıkış yaptı ki CHP kurumsal kimliği altında Keçiören’deki bozuk sokaklara “Buraya Asfaltı Biz Dökeriz” dedi, efsane oldu. Bunun yanında belli başlı balkonlarda destek mesajları olması, Keçiören ve Çankaya kıyaslamaları hep cesaretlendirici ve yüreklendirici söylemler arasında yerini aldı.

23 HAZİRAN

Şimdi iletişim planını yapmak için yine planlama yapmalı. Bugünden itibaren 23 Haziran’a kadar süremiz var. Üstad Ateş İlyas Başsoy’un bir uyarısı var, diyor ki “her şey çok zor olacak”. Gerçekten de öyle değil mi? Seçimi iptal ettiren bir güçle mücadele edilecek. Aslında iktidar olduğumuz seçimi unutuvermiş yine muhalefet kimliğine bürünmüş gibiyiz. İktidar olduğumuz şehirde ülkenin iktidarıyla bir mücadele. Bu sefer bire bir karşı karşıyayız.

Seçime kadar olan zamanı dikkate alarak her şeyin zor olacağını bilerek seferber olmaya ihtiyaç var. Mağdur olan bir liderimiz var, seçim sonrasında #HerŞeyÇokGüzelOlacak diyelim. Önce önümüzdeki bir buçuk ay söylemlerimizi mevcut duruma uygun belirleyelim ki siyasal iletişim bakış açısı olsun.

Pozitif her söylem iyidir, deyişle ilgili bir sözüm yok. Neyi ne zaman söylemeli, derdim o!