Türkiye haftaya herkesi şoke eden bir cinayet haberiyle başladı. Ankara'da sahne alan sanatçı Onur Şener istek şarkı nedeniyle öldürüldü. Bar çıkışı kapıda pusu kurularak, cam parçalarıyla boğazı kesildi. Onur Şener'in sosyal medyadaki kızıyla olan videoları yürek dağladı. Son yaşanan istek şarkı cinayeti, Türkiye'nin toplumsal ruh gerçeği. Geriye dönük gazete haberlerine baktığımda acı veren haberlerin yıllara dağıldığını gördüm.  Yıl 1989. Diva Bülent Ersoy, Adana'da sahne alıyor. Seyirciler arasında bir vatandaş Çırpınırdı Karadeniz şarkısını istek olarak iletiyor. Ersoy şarkıyı söylemiyor. Vatandaş silahını çekiyor, sahnede Diva'yı kurşunluyor. Yıl 1998, yer Edirne. Türk Müziği'nin sevilen ismi Muazzez Ersoy konser veriyor. Bir hayranın şampanya teklifini geri çeviriyor. O hayran silahını davranıyor. Muazzez Ersoy'u bacağından vuruyor. Daha yakın bir tarih yıl 2008, yer Çeşme-İzmir. Özcan Deniz'in çok popüler olduğu zamanlar. Bir otelde sahne alıyor. Yine bir vatandaş, Özcan Deniz'den Meleğim şarkısını istek yapıyor. Deniz, şarkıyı söylemediği için kurşunlanıyor. 17 Aralık 2010'da yine bir sanatçı acısını yürekten yaşadım. Arkadaşım, dostum, köylüm Sarp Öztürk, Kürtçe istek şarkısını söylemediği için Mersin'de öldürüldü. Ünlü, ünsüz onlarca kişinin vurulduğunu geçmiş yıllardan biliyoruz. Bilmediklerimiz sanırım daha fazla.

 SIRADAKİ İSTEK ÖLÜM OLMASIN!

Toplumsal ruh sağlığımız konusunda sorunlu olduğumuz çok açık ortada. Özellikle trafikte yaşanan olaylar bunun en büyük kanıtı. Büyük çoğunluk kendi isteği olsun istiyor. Olmayan istekler konusunda kendine göre ceza kesiyor. Cahil, okumuş, mühendis, bürokrat olmak olayın özünü değiştirmiyor. "Benim istediğim olacak" kafası önce bireyleri sonra toplumu zehirliyor. İstek şarkı olayı kültürümüzde var. Peçetelere yazılır verilir. Sanatçı repertuvarında varsa genellikle bu şarkılar okunur. Kişiler müzik zevkine uygun mekânlar seçiyorsa bu konuda da fazla sorun yaşanmaz. Bilinmeyen bir istek şarkı yüzünden bir cana kıymanın açıklaması olamaz. Onur Şener'in bütün şarkıları yarım kaldı. İki kız çocuğu da yetim.

Son cümle: Sıradaki istek şarkı yaşama dair olsun. Barışa ve mutluluğa istek yapalım. Sanatçıların söylediği her şarkı bizim sıradaki isteğimiz olsun...