Çengelköy'de bir açık hava sinemasında düzenlenen oyunu beğenmeyen seyirci sahneye salatalık fırlatmış. O sırada oyununu sergilemekte olan Geleneksel Türk Tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Dümbüllü yere eğilip hıyarı almış ve"Biri kartvizitini düşürdü,oyundan sonra gelip kulisten alsın"demiş. Seyirciler arasında kopan alkış ve saygısız adamın yuhalanma seslerinden sonra kulise gelen İsmail Dümbüllü öğrencisine "Seyirci gaddardır.Hani beni alkışladılar ya,eğer cevabını vermeseydim adamı alkışlayıp beni yuhalarlardı" demiş.

Aradan geçen uzun yıllardan sonra hem tiyatromuz çağdaşlarının gerisinde kalmayarak gelişmiş hem de seyircisini geliştirmeyi başarmıştır. Sevgili tiyatro seyircisi okur; bu bir açık çağrı metnidir. Bu köşe sizler için ayrılmıştır.  Bu köşede her hafta izleyicisi olarak gittiğiniz bir tiyatro oyununu sizlerle masaya yatırıp inceleyeceğiz. Seyirci tiyatroyu icra edenler için hep duvarın arkasındaki olarak kalmış ve alkışlayarak beğenisini ifade etmiş ya da zamanın büyük üstadına yaptığı gibi kartvizitini göndermiştir. Her hafta seçilmiş bir oyunu sizin sözünüzle burada yayınlayacağız.

İzleyeceğimiz yolu ve eleştiri kriterlerimizi haftaya sizlerle bu köşede paylaşacağım. Seyirci kalmadığımız bir tiyatro hedefiyle.. iyi seyirler..