Petrol-İş Sendikası ile TÜPRAŞ işvereni arasında devam eden ve 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmesi anlaşmazlıkla sonuçlanınca eylemler başlamıştı.Dün ise arabulucu Prof. Dr. İbrahim Subaşı taraflarla sabah saatlerinde bir araya geldi. Ancak bu görüşmede de bir gelişme sağlanamadı. Bir sonraki görüşmenin 25 Nisan’da yapılacağı öğrenildi.

Başladığı günden bu yana Koç Holding’in uzlaşmaz tutumu nedeni ile ilerlemeyen ve işçilerin tepkisi dinmeyen TÜPRAŞ TİS görüşmelerinde arabulucu sürecinde de ilerleme sağlanamadı. Koç Holding, TİS görüşmeleri süreci boyunca işçilerin taleplerine karşı ketum davranırken kendi taleplerini öne sürmekten geri adım atmadı. 

Sendika yüzde 20 oranında zam talep ederken, patron ise enflasyon oranı altında yaklaşık yüzde 4,7 ücret artışı, 3 yıllık sözleşme, işçi çıkarmaya bile sebep olabilecek şekilde vardiya sisteminde değişiklik ve işçilerin dinlenme ve sağlıklı yaşama olanağı sağlayan izinlerin kaldırılması bulunuyor.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, üyelere yaptığı açıklamada, TÜPRAŞ’ta arabulucu görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını belirterek 4 rafineri olarak ortak eylem sürecine devam edeceklerini, konuyla ilgili Perşembe sabahı bilgilendirme yapılacağını söyledi. 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi