İZ GAZETE – Koronavirüs salgının ülkemizde de yayılmasının artması ile birlikte; Türkiye’nin birçok kentinde “evde kal” çağrıları yapılıyor. Birçok vatandaş da koronavirüs salgınından korunmak için bu çağrılara uyuyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı kampanyası başlatmıştı. Kampanyaya birçok olumlu destek gelirken;kampanya için bir “dayanışma çağrısı” da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü KESK’e bağlı Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube’den geldi.

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şubesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen gıda yardım kampanyasına için destek ve dayanışma çağrısında bulundu.

Dayanışma çağrısına ilişkin Tüm-Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şuba tarafından yapılan açıklamada koronavirüs salgınının ülkemizde büyük hızla artış gösterdiği ve sokağa çıkmanın büyük risk olduğu hatırlatılarak “Dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” denildi.

“Milyonlarca emekçi ya ücretsiz izne çıkarılarak yoksulluğa mahkum edildi ya da zorla çalıştırılarak her gününü korku içinde geçirmek zorunda bırakıldı” denilen açıklamada hükumetin içi boş bir “evde kal” çağrısında bulunduğu ifade edildi.

‘ÖNEMLİ BULUYORUZ’

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“18 yılda Türkiye ekonomisini adeta uçurduğunu iddia eden iktidar sahipleri, 2 haftalık sokağa çıkma yasağının maddi yükünü kaldıramayacağını bildiği için altı boş bir "evde kal" çağrısıyla önlem aldığı izlenimi yaratmaya çalışıyor ama bu elbette yetmemektedir. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği gıda yardımı kampanyası, en azından bu açığı giderme yönünden büyük bir öneme sahiptir. Biz Tüm Bel-Sen İzmir 1 nolu şube olarak, ekteki görsellerde yer alan malzemelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına yönelik olarak düzenlenen bu kampanyayı önemli buluyor ve desteklenmesi çağrısında bulunuyoruz”

‘İZMİR HALKI KATKI KOYSUN’

Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube yönetimi tarafından yapılan açıklama şu şekilde sonlandırıldı:
“Yalnızca üyelerimiz değil, tüm İzmir halkının katkı göstermesi halinde, maddi sıkıntılardan dolayı ya da risk grubunda olduğu için dışarı çıkamayan vatandaşlarımızın bu süreçte önemli bir ihtiyacını giderebiliriz. Görselde yer alan bilgilendirmeler dikkate alınarak bütün çalışma arkadaşlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz”

Editör: Haber Merkezi