Uğraş Vatandaş / İz Gazete - İZSU Tüm Bel Sen İşyeri Temsilcisi Birkan Acar’ın “17-25 Aralık” ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı, Tüm Yerel-Sen yöneticilerini rahatsız etti.

“Bende size emek hırsızları, yetki hırsızlarını tanıtayım diye başlayan sosyal paylaşımım, AKP yandaşı Tüm Yerel-Sen yöneticilerini rahatsız etti” diyen Acar, “Kendilerini emek örgütüyüm diye adlandıran Yerel-Sen Şube Başkan'ı ve İdari Sekreteri hakkımda adli ve idari soruşturma başlatıp AKP hükümetine hedef göstermiştir” dedi.

Acar, “Sendika olarak da kişisel olarak da şikâyet edildik. Aralık’ta hem adli hem idari soruşturma başlatıldı. Savcı sendikanınkine kovuşturma verdi ama kişisel dava için yargılanmamı istiyor. Neden yargılandığımı bilmiyorum, davanın konusu belli değil” dedi.

“SORUŞTURULMASI GEREKEN TÜM YEREL-SEN’DİR”

Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Yönetimi, İZSU İşyeri Temsilcisi Birkan Acar’ın sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılanmasını kınayarak, “Düşünce ve ifade özgürlüğü yargılanamaz” açıklamasında bulundu. Açıklamada, “Soruşturulması gereken şahsi Facebook sayfasından paylaşım yapan sendika temsilci ve yöneticileri değildir. Soruşturulması gereken,  kurulduğu günden bu yana işyerinde çalışma barışını bozan, nefret suçu işleyen, yalan konuşan, sendikamızı ve yönetimimizi, belediye yönetimi, gerek emekçiler gerekse de AKP hükümetine karşı hedef haline getiren Tüm Yerel-Sen yöneticileridir. 16 Haziran 2016 Perşembe günü Bayraklı Adliyesi’nde görülecek olan işyeri temsilcimiz Birkan Acar’ın duruşmasına hep birlikte katılacağımızı ve davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiririz” denildi.

Editör: Haber Merkezi