İZ GAZETE - Memur Sen,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile 4. kez bir araya geldi. Bakan Selçuk, Memur Sen'e 020 yılı ilk 6 ay için yüzde 3,5 ikinci 6 ay için yüzde 3, 2021 yılı ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 2.5 teklif etti. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklifle ilgili "Yeni bir teklif bekliyoruz. Bu teklifi yok sayıyoruz" dedi. 

"DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN"

Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Anıl Kaçar, hükümete tepki göstererek şu açıklamayı yaptı; "200 TL’nin hazin sonu ortadadır. Memleketteki 5,2 milyon kamu emekçisi tablonun da gösterdiği üzere yıldan yıla alım gücü düşmüş, AKP iktidarının tarifiyle “zenginleşen ekonomimizden” payını yıllardır alamamıştır.  Biz kamu emekçileri için esaslı tabloda burasıdır. Önceden sadaka değil toplu sözleşme derdik ve rakam bazında bile olsa bu sloganın bir gerçekliği vardı. Lakin AKP açıkladığı rakamla bu sloganı bile tedavülden kaldırmıştır. Aklımızla, ailemizle, ekmeğimizle, geleceğimizle dalga geçmektedir. Ve bugün 5,2 milyon kamu emekçisine sunulan teklif ile AKP memleket ile de kamuyla da bir derdinin ve bağının olmadığını beyan etmiştir. Bu teklifi veren de bu teklife payanda olan da memleket ile memleket insanının yoksulluğu ve geçim derdi ile bir bağı olmadığı için vatan hainidir.

Ayrıca bugüne kadar kamu emekçilerinin gerçek mücadelesinde yer almayıp, tarafını işverenden yana seçip çadırını orada kuranları tis masasında ne sözsel ne şekli bir yeri yoktur. AKP’de karşısında kamu emekçileri adına yetkili bir sendika değil, işveren, kendi temsilcisinin oturduğunu bildiği için tekliflerinde cüretkardır. Bu manada izleyeceğimiz olası şey de “dostlar alışverişte görsün” temalı bir orta oyun olacaktır."