İZ GAZETE - Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şube Yürütme Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile ilgili bir açıklama yaptı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, Soyer'in adaylığına 'olumlu' bakıldı. 

"EMEKÇİDEN YANA SOYER"

Açıklamada "Bilindiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığına halkçı, toplumcu bir anlayışa sahip oldugunu sık sık dile getiren Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday olarak açıklandı. Emekçiler cephesinden baktığımızda, KESK, DİSK, TMMOB gibi emek örgütleriyle bağları güçlü ve bu örgütleri önemseyen bir anlayışın, kent yönetimine adaylığının açıklanması bizler açısından da oldukça umut vericidir. Burada özellikle altını çizmek isteriz ki kastımız kişi değildir. Kamu çalışanı olmanın sorumluluğuyla İzmir  Büyükşehir Belediyesi yönetimine aday olan Tunç Soyer’in 'yerel yönetim anlayışına' olumlu bakıyor ve önemsiyoruz. 
Tüm Bel- Sen İzmir 1 No’lu Şube olarak uzunca bir süredir yetkili olduğumuz Seferihisar Belediyesi’nde yapmış olduğumuz toplu sözleşmelerde işçilerden emekçilerden yana tavır alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını tebrik ediyor, bu süreçte kendilerine başarılar diliyoruz." denildi. 

Tüm Bel Sen'in geçtiğimiz yıl Seferhisar Belediyesi'nde imzaladığı Toplu İş Sözleşmesinde (TİS)  1.400 + 2 ikramiye olarak belirlenmişti. Sendika 2019 yılında da belirlenen enfilasyon oranı üzerinde yeni bir TİS bekliyor.

Seferhisar Belediyesi'nde emekçiden yana tutum alan Soyer'in Büyükşehir emekçileri için de aynı tutumu göstermesi bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi