Ekonomik kriz nedeniyle çalışan kesimin alım gücünün düştüğü bu dönemde, enflasyonun üzerinde bir kazanımla imzalanan toplu sözleşme çalışanlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Sözleşmeye göre aylık net 1450 TL olan sosyal denge tazminatı 1750 TL’ye çıkarken çalışanlar ayrıca yılda 1000 ve 650 TL’lik iki ikramiye daha alacak.
İlk sözü alan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube başkanı Anıl Kaçar, toplu sözleşenin maddi kazanımdan daha büyük anlamlar ifade ettiğini söyleyerek, bu hakkın dişiyle, tırnağıyla kazandığı en asli hakkı olduğunu belirtti. Türkiye’deki emekçilerin, işçilerin büyük kısmının sendika üyesi dahi olmadığını, dolayısıyla örgütlü olmanın büyük bir güce sahip olmak anlamına geldiğini vurguladı.


Daha sonra söz alan Tüm Bel-Sen Başkanı Erdal Bozkurt, sözlerine 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin önemini vurgulayarak başladı. İçinden geçilen dönemin örgütlülüğe, sendikalar ve dolayısıyla emekçilere saldırıların yoğunlaştığı bir dönem olduğunu ancak KESK’in demokrasi talebinden vazgeçmeden mücadelesini sürdürdüğünü ve önümüzdeki yerel seçimlere de bu açıdan bakılması gerektiğini belirtti.


Seferihisar Belediye Başkanı olarak toplu sözleşme töreninde bulunan Tunç Soyer ise kendisinden önce söz alanlara katıldığını belirterek, siyaset yapma nedeninin demokrasi mücadelesi vermek olduğunu ve bunu yaparken de sendikaların ve örgütlülüğünün çok önemli olduğunu söyledi. İzmir’in potansiyelini tam olarak kullanamadığını ancak emekçilerin birlikte çalışmasıyla İzmir’de büyük bir dönüşümü yapacak hareketi başlatabileceğini vurguladı. Tunç Soyer imzalanan toplu sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.
İmzalar atıldıktan sonra, salonda bulunan herkes toplu sözleşmeyi halaylarla ve türkülerle kutladı.

Editör: Haber Merkezi