ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Tüm Bel Sen üyesi Haydar Aslan, Bayraklı Belediyesi’ne açtığı davayı kazandı. Dava, Sayıştay raporları tarafından da usulsuz olduğu belirtilen kesintilere karşı bir emsal niteliği olması açısından da büyük önem arz ediyor.

Aslan’ın açtığı dava, hak kayıplarına uğrayan memurlar için de bu açıdan çok önemli.

Davanın görüşüldüğü İzmir 5. İdare Mahkemesi, sendikalı Aslan’ı haklı bularak, ödemelerin kamu zararı niteliğinde olmadığına ve Aslan’ın zararlarının tazminatina karar verdi.

MEMURLAR İÇİN EMSAL BİR KARAR

Dava ile ilgili olarak Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube Basın Yayın Sekreteri Özer Kaysavuk kararı bir hukuk zaferi olarak niteledi. Kaysavuk kararın memurları rahatlatacağının altını çizerek şu ifadeleri kullandı; “Tüm-Bel Sen olarak, Bayraklı Belediyesi ile 2014 ve 2016 yılları arasında toplu sözleşme imzaladık. Sayıştay raporlarından 2015 yılında çıkartılan bu kesintiler daha sonra Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ tarafından tekrar uygulanıyor. Herhangi bir yasal karar olmadan bu kesintiler yapılmaya devam edildi. Bunun üzerine biz de üyemiz adına bir dava açtık. Mahkeme de verdiği kararda söz konusu işlemin kaldırılmasının bir kamu zararı olmadığına karar verdi. Bu karar artık bütün memurlar için emsal niteliğinde olan bir karara dönüştü”

Editör: Haber Merkezi