YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki yetkili sendika Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu’na bağlı Tüm Yerel-Sen’deydi. Yapılan yetki sayımından sonra ise yetki KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen’e geçti.  Tüm Bel-Sen üye ve yöneticileriyle birlikte, DİSK, TMMOB ve birçok sivil toplum kuruluşu belediye önünde kutlama yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da kutlamayı ziyaret ederek, Çav Bella şarkısını belediye emekçileriyle birlikte söyledi. İşçi ve memurların dayanışması dikkat çekerken, Sık sık, ‘İşçi, memur el ele’, ‘Yaşasın sınıf mücadelemiz’ sloganları atıldı.

‘UMUT, BELEDİYE EMEKÇİSİYDİ’

Tüm Bel- Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Anıl Kaçar, konuşmasına Ahmed Arif’in ‘Anadolu’ şiirinden alıntıyla başladı. Şiirde geçen ‘Öyle yıkma kendini’ ve ‘Dayan umut ile, sevda ile, düş ile’ sözlerine atıfta bulunan Kaçar, “İşte tam da Ahmed Arif’in dediği gibi öyle yıkmadık kendimizi, umut buradaydı, umut bizdik. Umut bu kentin huzuru için çalışan Zabıtada emekçisiydi, , canını hiçe sayan İtfaiye emekçisiydi, İZSU emekçisiydi, ESHOT emekçisiydi, sokakları süpüren, terminalde bilet kesen, ofisinde hizmet üreten, proje hazırlayan belediye emekçisiydi” dedi.

'MÜCADELEYİ, ÜCRET SENDİKACILIĞINA İNDİRGEMEDİK'

Sendikacılığı meslek haline getirenlerin her zaman karşısına dikildiklerini vurgulayan Kaçar, “Sendikacı değiliz dedik. Çünkü hep bilinen sendikalardan fazlasıydık. Gün oldu iyilik hareketinin fitilini ateşledik, Öykü Arin kuzumuzun lösemiyle mücadelesinde yanı başında yer aldık. Gün oldu bir gecede OHAL KHK’ları ile hukuksuzca işinden edilen arkadaşlarımızın yanı başında yer aldık, asla yalnız yürümeyeceklerini haykırdık. Sendikal mücadeleyi salt ücret sendikacılığına indirgemedik. Memleketin demokrasi ve özgürlükler mücadelesinden bağımsız bir sendikal mücadeleyi reddettik. Tek adam rejimine, anlayışına antidemokratik uygulamalarına karşı dün olduğu gibi bugünde karşı durmaya devam edeceğiz. Ötekileştiren, kutuplaştıran nefret dili ülke genelinde olduğu gibi burada da kaybetmiştir. Bizi bölmeye, birbirimizden ayırmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin cumhuriyet değerlerinden, barışa ve demokrasiye olan inancımızdan asla ama asla vazgeçmeyeceğiz!” diye konuştu.

'TİS SÜRECİ ŞEFFAF OLACAK'

Demokratik, halkçı ve katılımcı belediyecilik için var olduklarını söyleyen Kaçar, “Toplu sözleşme sürecini şeffaf ve karar mekanizmasını emekçilerin kurduğu bir şekilde hep birlikte örgütleyeceğiz. Umut tacirliği yapmayacağız. Yalan söylemeyeceğiz. Yerel yönetimlerde çalışan emekçiler memleketine ülkesine sorumlu davranmak zorundadır. Mücadeleye devam edeceğiz eminiz bu daha başlangıç her şeyin çok güzel olacağı yarınlara birlikte yürüyeceğiz. Yarınlar bizimdir” açıklamalarında bulundu.

Basın açıklamasının ardından Praksis Müzik Grubu, mini bir konserle belediye emekçilerini eğlendirdi.

Editör: Haber Merkezi