İZ GAZETE - Yerel yönetimlerde örgütlü KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen bir süredir İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT’ta üyelik çalışması yürütüyor. 1 Nisan tarihine kadar 800’e yakın kamu emekçisini arasına katarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve birçok ilçe belediyesinde yetkili sendika olma yolunda ilerleyen Tüm Bel-Sen yürütme kurulu bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki emekçileri tek çatı altında toplayan güçlü bir sendikaya ihtiyaç olduğu, Tüm Bel-Sen’in de bu ihtiyacı karşılayabilecek tek sendika olduğunu belirtildi.

EMEKÇİ DESTEKÇİSİ BELEDİYE BAŞKANLARI TEBRİK EDİLDİ

1 Nisan'dan sonra yapılacak toplu iş sözleşme sürecine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; "1 Nisan’dan sonra yapılacak toplu sözleşme sürecine, emekçilerin tek vücut halinde girerek, ekonomik kazanımlarını ve özlük haklarını örgütlü bir şekilde savunup bir adım daha ileri taşıyacağız. Toplu sözleşme taslağına yeni eklenecek maddeleri, yetki süreci netleştikten sonra emekçilerle konuşarak birlikte belirleyeceğiz. İzmir’in dışında yıllardır AKP’nin gerici, anti demokratik yönetim anlayışına maruz kalan Ankara, İstanbul, Antalya ve birçok ildeki yerel yönetim emekçilerini de, seçimlerden sonra oluşan yeni tabloyu da dikkate alarak iş kolumuzun gerçek sendikası Tüm Bel-Sen’de örgütlenmeye davet ediyor, bu şehirlerde her türlü baskıya rağmen sendikamızda örgütlü olan tüm arkadaşlarımızı da selamlıyoruz. Her fırsatta halkçı, demokratik ve katılımcı belediyecilik anlayışını benimsediğini vurgulayan sendikamız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Tunç Soyer ve bu anlayışa sahip ilçe belediye başkanlarını tebrik ediyor. Emekçilerin hak ve çıkarlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Biz Haklıyız, birlikte kazanacağız."

Editör: Haber Merkezi