Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel Başkan yardımcısı Bahattin Ezber ve İzmir Şübe Başkanı Ayhan Kindik, İlçe Sendika Başkanları Sendika Avukatı Kemal Balcıoğlu ile üyelerin katıldığı programda pandemi döneminde zor durumda kalan sektörün temel sorunları ele alındı.

Toplantıda konuşan Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel Başkan yardımcısı Bahattin Ezber, “Pandemi ile birlikte mağduriyetleri artan toplu taşıma çalışanları Covid-19 ile birlikte aylardır kontak çalıştırmayan servis çalışanları ve mağdur olan diğer toplu taşıma alanlarının devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Devletin vatandaşı taşımak zorunda olduğunu vurgulayan Ezber, “Toplu taşıma devletimizin aslında asli görevlerinden bir tanesidir. Biz bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Servis olsun, dolmuş olsun, otobüs olsun, bunlara yatırım yapmışız. Biz de diyoruz ki; bu aslında devletin yapması gereken görevler ya da mahalli idarelerin yapması gereken işleri biz yapıyoruz şu an. Ama yerel yönetimlerin de bize bir katkıda bulunması lazım” dedi.

Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası, İzmir Şübesi Başkanı Ayhan Kindik, “İçinde bulunduğumuz, bu dönemde toplu Taşıma ile ilgili araç sahipleride kötü günler geçiriyor. Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde kamuda, engelli ve kronik rahatsızlığı olan çalışanların idari izinli sayılmasına karar vermiş olup bu kararı özel sektör çalışanlarını da kapsayacak biçimde genişletmelidir. Kendisi olmasa bile aynı evde kaldığı yakınlarından birinin kronik bir hastalığı varsa bu çalışanlar da ücretli izine çıkarılmalıdır. Bütün ülkede olduğu gibi İzmir’de de üyelerimizin durumu hiç iç açıcı değil, bu toplantıda arkadaşlarımızla beraber sorunları ve çözüm konusunda yapabileceklerimizi ele alacağız. Desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası, İzmir Şübesi BaşkanıKindik,“Sektörün bulunduğu bu süreçte Devletimiz ve yerel yönetimlerden desteklerini esirgemeyeceklerini beklediklerini belirterek, toplantıya katılan Genel başkan yardımcısı Bahattin Ezber, Sendika Avukatımız Kemal Balcıoğlu ve ilçe başkanlarıma teşekkür ederim “ diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi