SERAP ATKAN / İZGAZETE - 10 Temmuz 1952'de  kurulan Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS), ağır saldırı altında olan gazetecilik için de mücadeleye devam ettiklerini söyleyerek  yayınladığı basın metninde ''1961 yılında 212 sayılı kanunun mimarı, 70’li yıllarda gazetecilerin toplu sözleşmeli çalışabilmesinin öncüsü, 80’lerde demokrasi mücadelesinin neferi, 90’lı yıllarda patron saldırılarına karşı gazetecilerin koruma kalkanı, 2000’li yıllarda tutuklu gazeteciler ve basın özgürlüğü için yapılan kampanyaların lokomotifi olan TGS, bugün de medya çalışanlarının tek güvencesi." olduğunu bildirdi.

10 YILDA 10 MİLYON İŞSİZ

İktidarın, gazetecilere yönelik sistematik saldırıların 10 yıldır devam ettiğini belirten TGS, medya çalışanları ya da gazetecilerin az bütçe de maaş veridildiğini, cezaevlerine atıldıklarını ve medya sektöründe işsizliğin yüzde 30’a çıktığını, 10 yılda 10 bin işsiz gazeteci yaratıldığını medyanın yüzde 90’ı tek adamın emrine sunulduğunun altını çizdi.

Gazeteciler Sendikası, halkın haber alma hakkına, yayıncılığın kamusal sorumluluğuna, çok sesliliğe düşman bu anlayışa karşı bedeli ne olursa olsun örgütlenip mücadele ederek büyüyeceklerini belirtti.

GAZETECİLİK KAZANACAK

TGS yayınladığı açıklamada Türkiye'de hâlâ 144 medya çalışanı cezaevinde bulunduğunu söyleyerek ''Hırsızların, katillerin, suç örgütü elebaşlarının serbest dolaştığı ülkemizde gazeteciler yazdıkları nedeniyle müebbet hapis cezaları alıyor. Kimsenin şüphesi olmasın ki, bu hukuksuzluğa son verilecek, medya üzerindeki abluka dağıtılacak ve tüm meslektaşlarımız eninde sonunda özgürlüklerine kavuşacaktır.''dedi.

Bütün bu olumsuz koşullar altında gazeteciler için mücadele ettikleri söyleyen açıklamada, her şeye rağmen büyüyüp güçlendiklerini belirterek, "TGS artan üye sayısıyla, örgütlediğimiz işyerleri ile imzalanan yeni toplu iş sözleşmeleri ile ayağa kalkıyor ve istediğimiz hedeflere ulaşıyoruz. TGS sektörde orman kanunu yerine insanca çalışma düzenini tesis edecektir. Gücümüz dayanışmadan gelir ve karanlığı dağıtacak olan birliğimizdir.''dedi.