DİSK/Gıda İş Sendikası’na üye oldukları için TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasında işten çıkarılan işçilerin fabrika önündeki direnişi sürüyor. Sabah 7.30‘da fabrika önünde bir araya gelen Gıda-İş üyesi işçiler servisle gelen işçilere seslendi; örgütlenme çağrısında bulundu.

Evrensel'in aktardığına göre, Gıda-İş Ege Bölge Başkanı Gürsel Köse, fabrikanın mesai giriş çıkışlarında işçilere seslenerek, sendikaya örgütlenme çağrısı yaptı; mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Köse, “Anayasal sendika hakkınızı kullandınız. Sizler suç işlemediniz. Suç işleyen varsa o da işverenin ta kendisidir. İşçiler sendikalı oldukları için işten atılamaz, tehdit edilemez. Bunu yapanlar Türk Ceza Kanunun 118. maddesine göre 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanır. Örgütlenme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız asla vazgeçmeyeceğiz. İşçi arkadaşlarımız sadece bunu kullandılar, sendikalarına üye oldular. Esas suç, insanları ekmeğiyle tehdit etmek, onları işten atmaktır” dedi.

İŞÇİLER CUMAYA İLK KEZ SERVİSLE GİTTİ!

Öte yandan şirket öğle saatlerinde Cuma namazına gidecek işçileri camiye servislerle gönderdi. Yıllarca camiye her hafta yürüyerek giden işçiler, bu kez servisle gönderildi. Gıda-İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek, “Yıllardır karda kışta yürüyen işçileri sınıf kardeşleri ile bir araya getirmemek için servisle göndermişler. İşçi kardeşlerimiz adına servisle gidip gelmelerinden elbette mutluluk duyuyoruz. Ancak biz bu baskıları da biliyoruz ve biz elbette sesimizi işçi arkadaşlarımıza duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi