TUGAY CAN / İZ GAZETE - DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 2 ve 3 No’lu sendikaların örgütlü durumda bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Genel Müdürlüğü’nde çalışamakta olan işçilerin maske, eldiven ve dezanfektan madde bulunmaması sebebiyle başlattığı iş bırakma eylemi; işçilerin taleplerinin ilgili müdürlük tarafından sağlanmasının ardından sona erdi ve işçiler işlerine döndüler.

‘BU KENTİN VATANDAŞIYIZ’

Uzlaşmanın ardından İz Gazete’ye özel açıkalmalarda bulunan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral, 6331 sayılı yasadan gelen hak dahilinde iş bıraktıklarının altınız çizerek “Sorumluluğumuzun bilincindeyiz .Toplum sağlığını ilgilendiren ve en ufak yaralar ile atlatacağımız bir durumu icra makamları kararını alır alınan kararları emekçiler olarak biz uygularız. İzmir halkı için hizmet üretiyoruz, biz de 8 saatlik hizmet ürettiğimiz zaman dilimi dışında bu kentin bir vatandaşıyız, bir parçasıyız. Toplum sağlığı sorununun bulaştıranı değil çözüm üreteni olmak istiyoruz” diye konuştu.

‘TABİP ODASI’NIN METNİNİ PAYLAŞIYORUZ’

Faruk Saral sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yetkili makamlar ile yaptığımız görüşmelerde; bu sorunun ivedilikle çözülmesi bizim açımızdan olumludur. Park Bahçeler Daire başkanlığında yapılan eylem son bulmuş ve hizmet üretilmeye başlanmıştır. Son günlerde de gerek kamuoyunda gerek sosyal medyada da salgın ile ilgili ne yapılması gerektiği konusunda birbiriyle çelişen birçok paylaşım yapılmaktadır disk genel iş izmir şubeleri olarak, disk Ege bölge temsilciliği öncülüğünde İzmir Tabip Odası’na yaptığımız görüşmeler sonucunda, Tabip Odası'nın yaptığı açıklamayı da bir metin olarak üyelerimize ve kamuoyuyla paylaşıyoruz”

Editör: Haber Merkezi