Birgün'de yer alan habere göre ambalaj üreticisi Avusturya firması MM Süperpak’ın patronu ile Türk-İş’e bağlı Selüloz-İş Sendikası arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmış; sendika maaşların net üzerinden ödenmesini ve net 380 TL zam verilmesini talep ederken, patron sıfır zam dayatmasında bulunmuştu. Bunun üzerine üç ilde bulunan fabrikalarda çalışan yaklaşık 250 işçi greve çıkmıştı.

PATRON ADIM ATMADI
Grevde ilk hafta geride kalmasına karşın patronun masaya oturmak için herhangi bir adım atmadığı, sendikadan görüşme talebinde bulunmadığı öğrenildi. İşçiler ise talepleri kabul edilene dek grevi sürdürmekte kararlı. Çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlayabilmek için mücadele ettiklerini belirten işçiler, “Her şeye zam geliyor. Bu düzende zamsız çalışmamız imkânsız. Sadece hakkımız olan zammı istiyoruz” diyor. 

İŞÇİLERE DESTEK ZİYARETLERİ SÜRÜYOR
Grevdeki işçilere sendikalardan, sivil toplum kuruluşlarından ve siyasi partilerden gelen destek de artarak sürüyor. Antep’te grevde olan işçilere önceki gün Türk-İş’e bağlı sendikalar destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Türk-İş İl Temsilcisi Akif Sarıca, şunları kaydetti: “Patronun sıfır zam teklifi kabul edilmesi mümkün olmayan; ekonominin, yaşamın, çalışma hayatının, işçi-işveren ilişkisinin ayaklar altına alınması anlamına gelen bir teklif. İşverene çağrımız, uzlaşma kültürü ve sosyal diyalog mekanizmaları ile sözleşmenin bağıtlanmasıdır. Tüm emek güçlerini ve sınıf dostlarını sonuç alınıncaya kadar grevi büyütmeye ve işçilerle dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi