GÖKÇE ADAR- Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Müdürü Hüseyin Ervüz, sosyal medya üzerinden yapılan grev hakkındaki yorumları eleştirdi. Ervüz, “Sosyal medya, fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olanların yeri. Araştırmadan, bilmeden konuşuyorlar” dedi. Sosyal medya üzerinden İZBAN grevinin siyasi bir oyun olarak yorumlanmasına ise şu sözlerle yanıt verdi: “İZBAN grevini siyasi grev olarak yorumluyorlar. Bu grev, sendikanın isteyerek aldığı bir karar değil. Tamamen demokratik unsurlar ile alınmış bir karar. Seçim zamanına da kimse denk getirmedi. Siyasi malzeme değiliz. Biz sadece ekmeğimizin peşindeyiz.”

KOCAOĞLU ANLAMIYOR

Başkan Ervüz, İzmir'e gelen Recep Tayyip Erdoğan'ın grev hakkında konuşmaması hakkında da şunları söyledi: “İzmir'e gelip, grev hakkında konuşmamasına şaşırmadık. Sayın Erdoğan'ın gündeminde daha geniş meseleleri var. Bu sorun TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorunudur. Fakat Sayın Kocaoğlu, bir belediye başkanına yakışmayacak şekilde davranıyor. Bizi anlamak istemiyor.”

KULAKLAR TIKANDI

28 gündür grevde olan işçiler ise sosyal medya üzerinden edilen küfürleri kınayarak, “Sosyal medya üzerinden annemize, eşimize, kız kardeşimize küfürler yağıyor. Ayıptır. Biz sadece hakkımızı istiyoruz” diye konuştu. Makinist Mücahit Yavuz, greve çıkarken siyasi olarak belediyeyi kötülemek, karalamak amacı taşımadıklarını belirterek şöyle devam etti: “Sadece çalışanlar olarak bu zamana kadar istek ve taleplerimizin yerine gelmesi için bunu yaptık. Ama manidar açıklamalar ile birlikte biz siyasetin içine sürüklendik. Greve gideceğimiz zaman başımıza neler geleceğini bildiğimiz halde konu ile ilgili üst mercide olan kişilere bunu anlattık. Greve gitmek istemediğimizi ve bunun için uğraş verdiğimizi ve bunun içinde yardımın gerekli olduğunu anlattık. Fakat bize kulaklar tıkandı.”

METRODA ANLAŞMA OLABİLİR

Daha önce Metro A.Ş.'de bu hafta grev ilanı asacaklarını söyleyen Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, “Metro ile gelişmeler olabilir. Metroda çalışan bir grup işçi arkadaşımız, teklif edilen zam oranının kendileri için yeterli olduğunu söyledi. Böyle bir durumda biz onlara sormadan grev ilanı asamayız. İlerleyen günlerde işçiler ile tekrar bir araya geleceğiz. Grev ilanı asılmadan, anlaşma sağlanabilir” diye konuştu.

"ALEV'İN İSTİFASI ÜZER"

Hüseyin Ervüz, İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev'in istifa ettiği iddiasına üzüldüğünü belirtti; “Sönmez Alev'in istifa edeceğini bir başkasından duydum. Neden böyle bir karar aldı bilmiyorum. Sönmez Alev, kıymetli bir bürokrattır. Demiryollarının, bilgi ve birikimi ile duayenidir. Ona her zaman saygım sonsuzdur. Yıllık izinleri olduğunu ve yıllık izinlerini kullanacağını duydum. İstifa etmesi bizi gerçekten üzer” dedi.

GAZETE DOKUZ EYLÜL

Editör: Haber Merkezi