ÖZLEM KARA / İZ GAZETE - DÜNYA çapında her yıl 28 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arası Emekliler Haftası, ülkemizde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün emekliye ayrıldığı tarih olan 30 Haziran Emekliler Gününde, İzmirli emekliler Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk püstü önüne çelenk koyarak kutladı.

“Bizler emekliyiz; iktidarın politikalarından, ekonomik krizlerden, salgın hastalıklardan en çok etkilenenleriz” diyen emekliler, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını  Emekli-Sen Ege Bölge Baş Temsilcisi Hüseyin Özkaynak okudu.

“Bizler emekliyiz; demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayanlarız” diyen Özkaynak sözlerine şöyle devam etti:”Bu sene Emekliler Haftası’nı, iktidarın popülist tavrının bir ürünü olan ‘zam’ vaatlerinden, yandaş medyanın ‘ emeklilere müjde’ haberlerinden çok uzakta;  küresel  bir salgın karşısında bizleri evlerimize kapatan, açlık ve yoksullukla baş başa bırakan, insane hak gaspına varan ’işçiye ve emekliye değil,  sermayeyeye  bütçe’ tavrının benimsendiği aşikar olan politika ve uygulamalarla geçiriyoruz.”

‘BİZLER YAŞAYACAĞIZ’

Emeklilere artı değer üretmiyorsanız yaşamayın diyenlere inat, yaşayacağız” diyen Hüseyin Özkaynak sözlerine şöyle devam etti:  Yalan vaatlerden, yanlış politikalardan, ranttan talandan, yağmadan, yoksulluktan başka bir şey üretmeyenler bugün bizlere artı değer üretemiyorsanız yaşamayın diyorlar! Bizler yaşayacağız”

Özkaynak,” Temmuz zamının Emekliler Haftası’na denk gelmesi  fakat bu zammın gerçek fiyat artışlarıyla, enflasyonla, ekonomik krizle uzaktan yakından ilgisi olmadığı trajikomik bir geçekliktir. Emeklilerin, dünü bugüne taşıyanların aklıyla alay edercesine yüzde beş- beş buçuk oranlarında yapılan zam bizlere lutuf gibi sunuldu” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi