İZ GAZETE - 'Sermaye sussun,işçiler konuşsun, Fatih Uyda işe geri alınsın' başlığı ile başlatılan imza kampanyasının metni şöyle:

"İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Ege Serbest Bölgesi’nde (ESBAŞ) kurulu, Avrupanın en büyük tekstil fabrikasında binlerce işçinin çalıştığı ve dünyanın en tanınmış tekstil firmalarında biri olan Almanya menşeli Hugo Boss’ta sendika karşıtı tutum devam ediyor.

Sendikalı işçilere yönelik düşmanca tutumu uluslararası denetim örgütlerinin raporları ve mahkeme kararları ile belgelenen fabrikanın genel merkezi, kaybettiği imajını düzeltmek için harekete geçmiş ve fabrikanın genel müdürünü değiştirmişti. Yeni gelen gelen müdür ise işçilerle yaptığı toplantılarda sendikal haklara saygı duyacağını açıklamıştı. 
Şirket yönetiminin bu adımına rağmen, hâlâ fabrikada örgütlenme çalışması yürüten Sendikalı işçilere, mobbing, yer değiştirme, temsilci görevinden alınma, yalnızlaştırılma,gibi idari kadrolarca çeşitli baskılara maruz kalıyor. 

Sendikalı olduğu için işten çıkartılan yüzlerce işçi arasına en son 11 yılını verdiği şirketinden Haksız nedenle Tazminatsın işten çıkartılan Fatih Uyda eklendi.
Bireysel olarak başlattığı kapı direnişinin 71. gününe gelen Fatih Uyda'nın Tek İsteği İşine Geri Dönmek"

İmza kampanyasına katılmak için TIKLAYINIZ

Editör: Haber Merkezi