GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE- İzmir Gaziemir Serbest Bölgesinde bulunan SF Tekstil işçileri,  sendikalaşmada örgütleyici oldukları gerekçesi ile işten atıldıklarını söylüyor. Türk-İş’e bağlı Deri Tekstil’e üye olduklarını ve üyelik çalışmalarında yer aldıkları için işten atıldıklarını ileri süren kadın işçiler, işlerine dönmek için dün fabrika önünde eyleme başladı. İşten Cuma günü atılan kadın işçilere Deriteks Sendikası da destek veriyor.

Sendikanın şube başkanı Makum Alagöz, gazetemize yaptığı değerlendirmede; “SF Tekstil, işçileri geri alıp sendikamızı tanıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İşten atılan iki üyemizin sonuna kadar yanında olacağız. Sadece onların değil işyerinde çalışmaya devam eden işçilerin de yanında olduğumuzu ifade etmemiz lazım.” Dedi.

ZORLA İMZA ATTIRDILAR

SF Tekstil’in, Anayasal hak olan sendikalaşmaya karşı duramayacağını ifade eden Makum Alagöz; Molift,Odder,Römer, Liko, Babybjörn, Wolksvagen,Mulberry, Audi, Mercedes gibi uluslar arası markalara üretim yapan firmanın, 11 yıl hizmet veren işçileri Pınar Toy ve Ayşe Erim’e zorla belge imzalatıp telefonlarına el koyarak işten attığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi