İzmir’de hastanede sendikalarının bildirisini dağıttıkları gerekçesiyle yargılanan SES üyelerinin ilk duruşması görüldü.

Referandum öncesi çalıştıkları hastanede ‘Hayır’ bildirisi dağıtan SES üyesi sağlık emekçileri hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Dava 27 Ekim'e ertelendi.

15 Mart tarihinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yemekhanesinde, SES Genel Merkezi'nin hazırladığı "OHAL ve KHK'larınıza 14 Mart'ta da HAYIR 16 Nisan'da da HAYIR" ile "14 Mart'ta 14 Talep! 16 Nisan'da HAYIR" başlıklı bildirileri dağıtan hastane çalışanı SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Hülya Baran Ulaşoğlu, SES üyeleri Ahmet Ulaşoğlu, Nevin Çoban ve Seda Balkan hakkında, "298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanununun 154/2 Maddesine Muhalefet" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İzmir Adliyesi 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada hazır bulunan sağlık emekçileri ifadelerinde, işyerinde sendikal faaliyet yürüttüklerini söyleyerek, dağıttıkları bildirilerin suç olmadığını, asıl suçu sendikanın bildirisini dağıtmalarına engel olanların işlediğini belirtti. Müvekkillerinin sendikal faaliyet yürüttüğünü ifade eden Avukat Hasan Hüseyin Evin, “Anayasada ve uluslararası sözleşmelerde örgütlenme hakkı ve örgütlenme özgürlüğü tanımlanmıştır. Burada devletin yükümlülüğü örgütlenme hakkının önünü açmaktır. Ancak olay sırasında müvekkillerimin örgütlenme hakkı engellenmiştir. Sanıkların işlemiş olduğu bir suç yoktur. Bu olayda kendileri mağdur edilmiştir. Beraatlerine karar verilmesini talep ederim" dedi.

Mahkeme ara kararında, dosyada bulunan CD'deki görüntülerin bilirkişi tarafından fotoğraflanarak raporlandırılmasına karar verdi. Duruşma 27 Ekim tarihine ertelendi.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi