ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde pazar günü yapılan Parti Meclisi toplantısında İzmir adayları da büyük oranda netleşti. 20 Yıldır Menemen Belediyesi'ni yöneten Tahir Şahin bu dönem aday gösterilmedi ve CHP'nin Menemen adayı Serdar Aksoy oldu.

Bu gelişme üzerine; CHP'nin Menemen İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile, kadın ve gençlik kolları yönetimleri de istifa ettiklerini duyurdular. Ancak, Menemen'de 'Tahir Şahin olmazsa olmaz' diyenler bununla sınırlı değil. 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde kişisel kadrolaşması nedeniyle sık sık eleştirilen Tahir Şahin'e bir destek de sendikacı yeğeninden geldi. Menemen Belediyesi'nde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası'nın Şube Başkanı Burçin Şahin, amcası Tahir Şahin bu dönem aday gösterilmeyince CHP'den istifa ettiğini açıkladı. 

Burçin Şahin, ayrıca Belediye İş yönetimindeki tüm CHP'lilerin de partilerinden istifa ettiğini duyurdu.

İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Burçin Şahin'in kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma, işçilerden de tepki geldi. Öte yandan gazetemize ulaşan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'ndan temsilciler ise, Belediye İş Sendikası'nın işçi hakları konusunda samimiyetsiz olduğunu vurguladı. Genel İş temsilcileri "Böyle sendikacılık mı olur? Belediye İş'in CHP'li belediyelerde örgütlenmesinin önünü açanlar, buna göz yumanlar ne yaptıklarının farkına varsınlar. Sendikalar için vazgeçilmez tek gerçek üyelerin haklarıdır. Bu gelişme de gösteriyor ki, bu arkadaşlar işçilere değil koltuklara hizmet ediyor. Gerçek sosyal demokratlar bunun farkına varmalı" ifadelerini kullandı.

SARIGÜL'ÜN YOLUNDAN MI GİDECEK?

Ardarda gelen istifalardan Tahir Şahin'in haberdar olamayacağı konuşulurken, ne yapacağı ile ilgili henüz net şekilde kararını açıklamayan Başkan Şahin'in, uzunca süre beraber siyaset yaptığı Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket edebileceği iddia ediliyor. Mustafa Sarıgül, CHP'den istifa ederek Şişli için aday olduğunu açıklamıştı. Sarıgül, Şişli Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olacak ya da DSP'den aday olacak. Şahin'in de Sarıgül gibi bu ihtimalleri değerlendirebileceği konuşuluyor. 

Editör: Haber Merkezi