YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE- AKP iktidarının, kamuda çalışan taşeron işçiler için çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan yaklaşık 800 Altaş ve Denizay taşeron işçisi, büyükşehir belediyesinin şirketi olan İZENERJİ’ye geçirilmişti. Ancak bu durum işçiler için kadro anlamına gelmemiş, çünkü belediye şirketindeki haklardan ve toplu sözleşme yapma haklarından faydalanamamıştı.

Bu işçiler arasında yer alan, DİSK’e bağlı Genel-İş 2 No’lu Şube’de örgütlü olan ve yılın 8 ayında geçici olarak çalışabilen 46 ilaçlama birimi işçi ise, KHK mağduru olmalarının yanı sıra bir de 4 aylık işsiz kalma mağduriyeti yaşıyordu.

‘GÖZ YUMMAYACAĞIZ’

24 Nisan’da İz Web Tv’de canlı yayınlanan ‘Ümit Kartal ile Potkal’ programının konuğu olan Genel- İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız’a bir işçi konuyla ilgili ‘Sezonluk çalışan işçilere ne olacak?’ sorusunu sormuştu. Başkan Yıldız ise, “Biz geçen sene büyükşehir bürokratlarına bu konu hakkında bir çözüm önerisinde bulunduk. Daire başkanları ve bazı bürokratlar ‘bu işi çözeceğiz’ diyerek söz verdiler ama maalesef çözülmedi ve yine o 46 arkadaşımız 4 ay işsiz kalmışlardı. Ama bu dönem bu arkadaşlarımızın kesinlikle ve kesinlikle işsiz kalmalarına göz yummayacağız. Belediyenin önünde çadırsa çadır kuracağız, eylemse eylem yapacağız.” cevabını vermişti.

‘SÖZ VERMİŞTİK’

Başkan Arif Yıldız, konuyla ilgili müjdeyi işçilerle paylaştı. Gazetemize özel açıklamalarda da bulunan Yıldız, “Sizin programınızda gelen soru üzerine arkadaşlarımıza söz vermiş ve ne olursa olsun sorunlarını çözeceklerini dile getirmiştik. Sayın Tunç Soyer ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu arkadaşlarımızın hepsi 4 ay işsiz kalmadan, ara vermeden, aynı haklarla, aynı şartlarda işlerine devam edecekler.” dedi.

‘İŞ BULAMIYORLARDI’

Sendika olarak uyumlu bir belediye başkanı ile çalıştıklarını ifade eden Arif Yıldız, “Tunç Soyer, bizi muhatap alan, işçinin, emekçinin yanında olan bir belediye başkanıdır. Bu anlamda arkadaşlarımızın da sorunlarını dikkate alıp, çözüm ürettiği için teşekkür ediyoruz. Çünkü bu arkadaşlarımızın bazılarının çocukları rahatsız. İşçiler, ‘Bizim aldığımız paraya olmasa bile, sigortaya mutlaka ihtiyacımız var’ demişlerdi. 4 ay boş kaldıklarında tekrar belediye bünyesine geri dönecekleri için geçici olarak iş bulma imkânları da olmuyordu. Bu ülkedeki işsizlik de ortadayken arkadaşlarımızın iş bulma şansı hiç yoktu.” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi