EMİS’le Birleşik Metal-İş Sendikası arasında süren TİS sürecinin tıkanması üzerine, EMİS’le bağlı işyerlerinde başlayan eylemler devam ediyor. Sendikanın aldığı kararlar doğrultusunda fabrika içinde yürüyüş vb. eylemlerini sürdüren ve Günsan işçileri ile dayanışmak üzere iş bırakan Çiğli Schneider Elektrik işçileri, üretim yaptıkları plastik kalıpların dışarıya çıkarılmak istenmesine engel oldu.

Daha önce de dışarıda bir fason firmaya kalıpların gönderilerek üretim yaptırıldığı ancak bu sefer yüklü miktarda kalıbın dışarıya çıkarılmak istenmesinden şüphelendiklerini belirten işçiler, kalıpların dışarı çıkarılmasına müdahale ederek durdurdu. Birleşik Metal-İş İzmir Şubesi'ni de konuyla ilgili bilgilendiren işçiler, fabrikada nöbet tuttu, çıkarılmak istenen kalıplar tekrar içeriye alındı. İşçiler, “Herhangi bir şey yaparlarsa kalıpların önünde oturup bekleyeceğiz. Bu kalıplar malzeme üretiyor. Buradan giderse malzemeyi dışarıda ürettirme durumları var. Bu sefer yüklü olunca şüphelendik” dedi.

GÜNSAN’LA DAYANIŞMA SÜRÜYOR

Fabrika içinde önceki gün de alkışlarla eylem yapan işçilere temsilciler tarafından  Günsan’daki gelişmeler anlatıldı. İşyeri Baştemsilcisi Sedat Sadak, “İşyerimize ve geleceğimize sahip çıkmak için hafta sonu da burada olacağız. Olası kalıp çıkartmalarına karşı direnişte ve eylemde olacağız. Huzur içinde çalışma koşullarına sahip oluncaya kadar huzur vermeyeceğiz” dedi. İşçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “EMİS şaşırma sabrımızı taşırma”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganlarını attı.

 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi