Birgün'de yer alan habere göre, İzmir Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde çalışan Suriyeli ve Türkiyeli saya işçileri, parça başı ücretlerinin artırılması talebiyle dün iş bırakarak eylem gerçekleştirdi. İşçiler, talepleri yerine getirilinceye dek eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Öğlen saatlerinde atölyelerinden çıkarak site meydanında bir araya gelen işçiler, “İşçiler kardeş, patronlar kardeş” sloganlarıyla site içerisinde yürüdü. Yürüyüş boyunca atölyelerinden çıkan çok sayıda işçi de eyleme katıldı.

DERİTEKS: 'YANINIZDAYIZ'

Öte yandan Türkiye’nin dört bir yanında ayağa kalkan saya işçilerine destek büyüyor. DERİTEKS Sendikası, dün açıklama yaparak saya işçilerinin haklı mücadelesinin yanında olduklarını duyurdu. Açıklamada, İstanbul’da başta İkitelli, Merter, Gedikpaşa ve Güneşli olmak üzere 16 bölgede ve daha birçok şehirde on binlerce saya işçisinin iş bırakma kararı aldığına dikkat çekilerek, şöyle denildi:

“Biz DERİTEKS olarak insanca yaşayacak ücret, insana yakışır iş koşulları ve sosyal güvence için yapılan saya işçisi kardeşlerimizin iş bırakma tavrını sonuna kadar haklı ve yerinde buluyor, destekliyoruz. Sayacı işçi kardeşlerimizin bu onurlu mücadelesinin yanındayız ve elimizden geldiği ölçüde desteklerimizi esirgemeyeceğimizi bilmelerini isteriz.”

Editör: Haber Merkezi