İZ GAZETE  - Son günlerde peşi sıra gelen zamlarla ilgili gazetemize açıklama yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, zamların savaş politikalarının sonucu olduğunu söyledi.  Hükümeti eleştiren Başkan Sarı, “Hükümetin dış politikadaki tutarsızlığı, basiretsizliği, bundan yıllar önce ‘Yurtta barış, dünyada barış’ şiarını hayata geçiren iradenin dışına çıkarak tüm komşularımızla savaş çizgisine gelmesi, bugün zamlarla dayatılan koşulların yaratılmasına sebep olmuştur” ifadelerini kullandı.

SAVAŞ POLİTİKALARININ SONUCU

Memiş Sarı şunları söyledi: “Son günlerde yapılan zamlar, artan işsizlik ve yoksulluk, savaş politikalarının sonucudur. Seçim meydanlarında ‘yerli ve milli uçağımızı yapıyoruz’ diyenler, billboardları süsleyenler yine savaş politikaları için 11 milyar dolar para yatırıp, savaş sanayinin güçlenmesi için S400 gibi insanlığı hiç ilgilendirmeyen yatırımlar yapıyorlar.”

SAYA İŞÇİLERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

“Tüm bu sorunlar, Saya işçilerinin sömürülmesine, işsiz kalmasına öte yandan ise silah sanayinin güçlenmesine sebebiyet vermektedir. Memurlarla yapılan pazarlıkla satış sözleşmesi bunun örneğidir. Savaş bütçesi oluşturmak üzere yapılan zamlara DİSK olarak karşı çıkıyoruz.”

MAKAS BÜYÜYOR

“Savaş bütçesini geliştirmek için emekçilerin yoksullaştırılmasına hayır diyoruz. Ücretlilerin vergi dilimlerini yükseltirken, kurumlar vergisini yüzde 50 küçülterek ekonomiyi büyütemezsiniz. Ülkede toplanan yıllık vergilerin 96 milyarını bordro mahkumları, 42 milyarını da işverenler ödemekte. Burada adalet zayıflarken, varsılla yoksul arasındaki makas farkı büyümektedir. “

NAZIM’IN DİZELERİYLE…

Nazım Hikmet Ran’ın şiirini şiar edindiklerini ifade eden Sarı, ünlü şairin “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” hatırlatırken; DİSK olarak böylesi dönemlerdeki sloganlarının “Savaş ve baskı politikalarına hayır. Barış emekle gelecek” olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi