DERLEYEN: TUĞÇE KAŞ/İZ GAZETE- İZ TV’de Gizem Taban’ın sunduğu Z Raporu programının konuğu DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı oldu. Sarı, ülkede yaşanan ekonomik krize, gelir adaletsizliğine, eşitsizliğe ve işçilerin hak kayıplarından bahsetti. Sarı, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK), kuruluşunun 55’inci yıl dönümü kapsamında işçi sınıfının mücadelesini büyütmeye devam edeceklerini söyledi.

‘SENDİKALAŞMA ÇOĞALACAK’

‘Önümüzdeki süreçte ülkemizdeki sendikalaşma ve örgütleşme oranı çoğalacaktır’ diyen Sarı, “Çalışanlar asgari ücretteki gelir dengesizliğini gördüğü için örgütlenmek için sokaklara çıktı. Dünyanın en zengin patronunun yaptığı iş teknoloji üzerine de olsa; insan emeğine ihtiyaç vardır. İşçiler artık bunun farkında ve kendi emeklerinin karşılığını haklı bir taleple istiyor. Bundan sonraki süreçte ülkemizdeki sendikalaşma ve örgütleşme oranı çoğalacaktır” açıklamasında bulundu.

‘ÇOĞUNLUK ARTMALI’

İşçi sınıfının örgütlülüğünü istemeyen iktidarın her türlü engeli çıkaracağını söyleyen Sarı, işçilerin Meclis’teki çoğunluklarının artması gerektiğinden bahsetti. Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örgütlü ya da örgütsüz işçilerin fabrikalarına, işverenlerin ve iktidarın baskı mekanizması olmadan sandık koysak; tüm çalışanların yüzde 75’i DİSK’i seçer. İşçi sınıfının örgütlülüğünü istemeyen iktidar her türlü engeli çıkarır. Buna neden olan sorunlardan biri de; işçiler hangi partiden olursa olsun kendi temsilcileriyle Meclis’teki çoğunluklarını arttırmalıdır.”

‘SOKAKLARDA OLACAĞIZ’

DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nin geçtiğimiz günlerde ekonomik kriz ve belediye işçilerinin haklarına yönelik yaptığı basın açıklamasına ilişkin değerlendirmede yapan Sarı, “Kamu kurum ve kuruluşlarında toplamda 1 milyon 150 bin olan taşeron işçilerinin kadroları yoktu. Sadece 450 bin işçimiz 4D’li olarak çalışmaya devam etti. Belediye işçilerinin birçok açıdan ayrımcılıkla karşı karşıya kalmaktadır. Bu yüzden işçilerinin gerçek kadro talebi, tediye hakkından yararlanması için sokaklarda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 ‘DÜNYADAKİ EN ONURLU GÖREV’

‘Kulislerde milletvekilli adayı olarak sizin de adınız geçiyor. Böyle bir talep geldiğinde yol haritanız ve yaklaşımınız ne olur?’ sorusuna, “Şu an yaptığım işin dünyadaki en onurlu görevlerden biri olduğunu düşünüyorum. Kulislerde isimlerin geçmesi gerçekten önemli değil. Ama insanların sizi bir yerde görmeyi dillendiriyorsa bundan mutluluk duyarız. Bu durum bizlerin yeterliliğiyle birlikte bir başka kişilerin yetersizliğini gündeme getirecektir. Bu yüzden bahsettiğim o yolun yürünmesi gereken kısmı geldiğinde bizler kavganın neresinde olacağımızın kararını tüm kamuoyuyla paylaşırız. Süreç gelmeden de bir şeyleri konuşmanın doğru olmayacağını düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.

 ‘Demokrasi işçinin ekmeğidir’ diyen Sarı ,“Sermaye ile işçi sınıfı arasında bitmeyen bir kavga vardır. Bu kavgada ya bizler emeğimizin değerini bilerek yan yana duracağız ya da kapitalizme teslim olarak yaşamımıza devam edeceğiz. İşçi sınıfının birliği demokrasiyi ve özgürlükleri getirir” açıklamasında bulundu.


 

Editör: Haber Merkezi