İZ GAZETE- KESK'e bağlı Tüm Bel- Sen Şube 1 No'lu Şube Başkanı M. Anıl Kaçar, İdari Sekreter Recep Temel, Toplu İş Sözleşmesi ve Hukuk Sekreteri Birkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediyesiyle imzaladıkları toplu sözleşmeden sonra ilk basın ziyaretini İz Gazete’ye gerçekleştirdi. Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit Kartal ve Yazı İşleri Müdürümüz Cihan Samgar ile sohbet eden sendika yöneticileri, 26 Ağustos’ta günlük gazete olarak bayilerde yer alacak olan gazetemize başarılar diledi.  İz Gazete’nin işçi ve emekçiden yana sürdürdüğü yayın politikasını tebrik eden şube yöneticileri, “Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlık siyasi atmosferde, her zaman işçinin, emekçinin ve aynı zamanda Tüm Bel Sen’in de sesi olan İz Gazete’nin yeni yayın hayatında daha da güçlü bir şekilde yer alacağına eminiz. Her zaman söylediğimiz gibi ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’ diyoruz. Bu anlamda İz Gazete ile birlikte emek mücadelesinde omuz omuza olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

TOPLU SÖZLEŞMEDE, YEREL BASINA DESTEK

Büyükşehir Belediyesi ile imzaladıkları toplu sözleşmede yerel basının güçlendirilmesi amacıyla yer verdikleri maddeyi vurgulayan şube yöneticileri, “Bu madde ile birlikte yerel basın emekçileri ile tüm belediye emekçileri birbirini güçlendirmek adına bir adım attı.” diye konuştu.

Toplu Sözleşmede yer alan ve yerel basını ilgilendiren 23.madde şu şekilde: “İşveren, çalışanların genel kültür bilgilerini arttırmak, okuma alışkanlığı kazandırmak ve güncel gelişmeleri takip edebilmeleri amacıyla yemek molalarında ve ara dinlenmelerde tüm çalışanların okuyup yararlanacağın miktarda yerel ve ulusal gazete, dergi ve kitap bulundurur.”

Editör: Haber Merkezi