SERAP ATKAN / İZ GAZETE - Posta Telefon Telekomünikasyon İşçileri Sendikası (PTT-Sen) Genel Başkanı Halit Büyük, Ege Bölgesi'nde PTT A.Ş ihalesini alan Park Konak firmasının, PTT-Sen'e üye oldukları gerekçesiyle 14 taşeron işçinin işten çıkarıldığını söyledi. Büyük, "Ortada büyük bir yasal suç işleniyor ve kimse bu duruma müdahale etmiyor. Arkadaşlarımız tedirgin” dedi.
 


'KENDİ HAKKIMIZI KENDİMİZ ARAYALIM DEDİK'

Sendikaların, PTT bünyesinde çalışan taşeron işçilere sahip çıkmadığını söyleyen Halit Büyük, “ Kendi hakkımızı kendimiz arayalım” diyerek 2019 Nisan ayında taşeron işçileri bir araya alarak bağımsız bir sendika kurmaya karar verdiklerini söyledi.



SENDİKANIN KURULUŞUNA HABER-İŞ’DEN İTİRAZ!

Büyük, PTT-SEN Sendikası olarak Ege Bölgesinde 2019 yılında %51 barajını geçerek toplu sözleşme sürecine gidildiğini fakat o süreçte Türkiye Haber-İş sendikasının itirazda bulunduğunu ifade ederek, “ Yeterli sayıya ulaşamadılar diye Ege Bölgesi’nde Türkiye Haber-iş Sendikası ‘yetki belgesi’ itirazında bulundu. Yaşanılan bu durum mahkeme sürecine taşındı. 1 yıldır süren davanın 3. mahkemesi Eylül ayında görülecek” şeklinde konuştu.

GEREKÇE YOK ONLARLA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ!

14 taşeron işçinin, işten çıkarılma süreçleriyle ilgili konuşan Büyük, 28-29 Temmuz günlerinde, vardiya sorumluların toplandığı toplantıda şirket yetkililerin, Park Konak A.Ş patronu Yavuz Çakır’ın sendikaya üye olan işçilerle çalışmak istemediğini ve yollarını ayıracağı mesajı verdiğini vurgulayarak, “Biz buna hazırlıklıydık. Böyle bir şeyle karşılaşacağımızı biliyorduk. Genel merkez yöneticileri olarak 4 kişi İzmir Posta İşleme Merkezi’nde çalışıyoruz. Bayram mesaisine geldik, 14 kişinin ismini vererek; Bu kişilerle çalışmak istemiyoruz” dediler. 14 kişi içinden 3’ü Genel Başkan yardımcısı idi. İşten çıkarılma sebeplerini sorduk, onlar sorumlu personel, tutanakları olan personeller diye sebep bildiriyorlar. Peki, genel başkan yardımcısı olan 3 kişinin sorunları nelerdir sorusuna cevap olarak; “Gerekçe yok, biz onlarla çalışmak istemiyoruz “dediklerini söyledi.

İŞTEN ÇIKARTILMA TEHDİTLERİ DEVAM EDİYOR!

Baskı ve bobinin hala devam ettiğini açıklayan Büyük, “ 1500 arkadaşımız baskı ve korku altında. Basın açıklamasına katılan olursa işten atılır! Tehditleri devam ediyor. Ortada büyük bir yasal suç işleniyor ve kimse bu duruma müdahale etmiyor. Arkadaşlarımız tedirgin” diye konuştu.

SUÇ İŞLEDİLER!

Büyük, gerekli suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek, “10 gün sigortasız çalıştık. Ücretlerimizi alamadık PTT de suç işlemiş oldu” dedi.

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ!

Halil Büyük, “Firma sahibi, kreş okul yaptırarak kendini hayırsever olarak tanıtmış. İhaleyi kazandığı hafta işçilere hediye çeki verdi. Ben hediye çekini basın toplantısını yırtıp attım. Çünkü işçiler bu süreçte mağdur edildi. Genel sekreterim, düğün arifesinde işinden oldu çocuklu arkadaşlarımız işsiz kaldı. Bizi potansiyel bir güç olarak görüyorlar. Mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi