ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE - Direnişlerine 7. günde Posta İşleme Merkez Müdürlüğü önünde devam eden PTT işçileri mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirttiler. PTT Sen Genel Başkanı Halit Büyük, “Yağmur da yağsa, kar da yağsa, salgın da olsa biz direnişimize devam edeceğiz çünkü posta işçileri olarak biz zor koşullara alışkınız” dedi.

HER KOŞULDA DİRENİŞE DEVAM EDECEKLER

31 Temmuz 2020’de PTT Ege Bölgesi ihalesini alan Park Konak AŞ dört genel merkez yöneticisinin iş sözleşmesini yenilenmedi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atılan işçiler, çıkarılma sebeplerinin anayasal bir hak olan sendikalaşma haklarını kullandıkları için işten çıkarıldıklarını bildiklerini ifade ettiler. PTT Sen Genel Başkanı Halit Büyük, hukuki süreci başlattıklarını belirterek şu şekilde konuştu: “Beş buçuk aydır yönetim olarak işsiziz. Onlar bizi işimizden ettiğinde, bizim 2 bin 350 üyemiz vardı. Şu an bizim üyemiz 5 bin. Onlar bize baskı kurdukça bizi korkutmaya çalıştıkça biz daha da güçlendik. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız herkes bunu böyle bilsin. Yağmurda yağsa, karda yağsa, salgında olsa biz direnişimize devam edeceğiz çünkü posta işçileri olarak biz zor koşullara alışkınız.

ANAYASA AYAKLAR ALTINA ALINDI

PTT Sen Genel Başkan Yardımcısı Uğur Cengar, Anayasanın ayaklar altına alındığını ifade ederek, “Burada bir hukuksuzluk var. Anayasa ayaklar altına alınmış durumda. TCK ayaklar altına alınmış durumda. Hiç kimse sıfatı maiyeti ne olursa olsun Anayasayı hiçe sayarak at oynatamaz. Bu durumun bir devlet kurumunda hiç olmaması gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi