İzmir'de üretimin durdurulmasının ardından işten atılan Polkar işçileri, alacaklarının ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın harekete geçmesi talebiyle fabrika önünde eylem yaptı.

Evrensel'de yer alan habere göre,işçi ailelerinin de yer aldığı eyleme, Birleşik Metal-İş Schneider İşyeri Baştemsilcisi Sedat Sadak da katılarak destek verdi. “Tazminat hakkımız söke söke alırız”, “Kıdem hakkımız engellenemez”, “İşveren uyuma sabrımızı taşırma” ve “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganlarının atıldığı eylemde, “Bugün yarın dediler alın terimizi yediler”, “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz” ve “Çocuklarımızın geleceğini istiyoruz” dövizleri açıldı.

İşçiler adına konuşan İbrahim Murat, fabrika yönetiminin işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini ikinci plana atmasına karşın işlerin yetişmesi için yaz kış, sıcak soğuk demeden çalıştıklarını söyledi. Bu çalışma karşılığı tek isteklerinin emeklerinin karşılığını alabilmek olduğunu dile getiren Murat “5, 10 ve hatta 20 yıl çalışanlarımız var. Son 9 ay içerisinde fabrika kısa süre içerisinde 3 kez el değiştirdi. Firma yetkilileri sorun yaşamayacağımızı söylediler ancak yasal yükümlülüklerini yerine getirmediler” dedi.

Ailelerinin ve geleceklerinin garantisi olan tazminatlarının bir an önce ödenmesini ve mağduriyetlerinin son bulmasını isteyen Murat şunları söyledi: “Aksi durumda eylemlerimiz devam edecek. Hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, yılmayacağız. Herkese duyurulur.” 

MADDİ SORUN VAR DEDİ ÖDEME YAPMADI

Menemen Ulukent Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan ve ulaşım araçları için yalıtım malzemesi üreten Polkar polyester fabrikası, ağustos ayı içersinde üretimini durdurduğunu açıklayarak işçileri işten çıkardı. Ancak çıkarılan işçilere, ücretleri, yıllık izinleri, fazla mesai ücretleri ile kıdem ve ihbar tazminatları ödenmedi. Fabrika kısa süre içersinde defalarca el değiştirirken ve fabrikayı son olarak satın alan patron maddi sorunları gerekçe göstererek ödeme yapamayacağını ileri sürdü.

Editör: Haber Merkezi