TUGAY CAN / İZ GAZETE - DİSK 'e bağlı Genel-İş Sendikası 2 No'lu şubenin İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde 'toplu sözleşme' talebiyle düzenlediği basın açıklamasına polis müdahale etti. 15'e yakın Genel-İş üyesinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşılırken, Genel-İş 2 No'lu Şube yaptığı açıklamada, "Toplu sözleşme hakkı ve talepleri için basın açıklaması yapmak isteyen İzenerji işçilerine ve Genel İş Sendikası başkan ve yöneticilerine polis saldırdı. Temsilci ve işçi arkadaşlarımız yaralandı ve gözaltına alındı.  'Yaşasın DİSK yaşasın Genel İş' ifadelerine yer verildi.

İŞ BIRAKMA ÇAĞRISI YAPILDI

Öte yandan öğrenilen bilgiye göre Genel-İş Sendikası üyelerine işlerini durdurarak, tüm ekipmanları ile birlikte Konak Meydanında toplanma çağrısı yaptı. Ayrıca ESHOT'a bağlı otobüslerin ve belediyenin çöp arabalarının yolları kapattığı bilgisine ulaşıldı.

TUNCAY ÖZKAN EMNİYET MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Tuncay Özkan'ın ise DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'dan bilgi alarak, gözaltına alınan işçilerin serbest bırakılması İzmir Emniyet Müdürü ile görüştüğü öğrenildi.

Fotoğraflar: EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi