İZ GAZETE- Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, beraberindeki heyetle birlikte, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu ziyaret etti.

DİSK’in 50. Yılı vesilesiyle ‘gecikmeli’ olarak ifade ettiği ziyaretinde sendika yöneticileriyle görüşen Piriştina, DİSK’in ülke ve kent için önemli olduğunun altını çizdi. “DİSK’in şahsım adına da önemi büyük” diyen Başkan Piriştina, siyasi iddialarını ortaya koyduğu ilk günlerde, ilk desteği DİSK’ten aldığını ifade etti. Piriştina ayrıca, “Buradaki çoğu arkadaşımı, ağabeyimi çocukluğumdan beri tanıyorum. Ben DİSK’te büyüdüm” dedi.

‘SENİ DE BABANI DA DİSK’TEN AYRI GÖRMÜYORUZ’

Başkanın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da ziyaretinden ötürü Başkan Piriştina’ya teşekkkür ederken, “Seni DİSK’ten hiç ayrı görmüyoruz. Babanı da ayrı görmüyoruz. Buca’da işçiler adına ve Buca halkı adına iyi şeyler yapıldığına tanık oldukça gurur duyuyoruz” dedi.

‘EMEK DOSTU OLDUĞUNUZU GÖRDÜK’

Buca Belediyesi’nde örgütlü olan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara da ziyarette kısa bir konuşma yaptı. Başkan Kara, efsanevi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’yı hatırlatarak, “Çocukların ebeveynleriyle özdeşleşen özellikleri vardır. Babanızın da işçilere nasıl yaklaştığını biliyoruz. Sizin de emek dostu olduğunuzu gördük” dedi.

ÖZGECAN ASLAN KADIN DANIŞMA MERKEZİ’NE İHTİYAÇ KALMASA…

Ziyarette sendikacılar Levent Piriştina’ya “Biz toplu sözleşme döneminde zam istiyorduk, sen ziyaretinde bizden ne istiyorsun?” şeklinde espriler yaptı. DİSK’in 50. Yılı anısına ‘nazar boncuğu’ hediye eden Levent Piriştina’ya DİSK’li kadınlar da çiçek takdim etti. Genel İş’in temsilciler toplantısında kısa bir konuşma yapan Başkan Piriştina, bir soru üzerine Buca’da kurdukları Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’ne İzmir’İn dört bir yanından mağdur kadınların başvurmasına çok üzüldüğünü, merkezi kurarken kısa süre sonra kapatmayı hayal ettiklerini ifade etti. Başkan, “Keşke ihtiyaç kalmasa da orayı Özgecan Aslan kreşine, eğitim merkezine çevirsek” dedi.  

Editör: Haber Merkezi